Lego vs. Playmo

Kom hem från dagis för typ en timme sen. Sjukt sent. Morsan som var sen med att hämta mig. Så det blev lite "övertid". Men det var lugnt, för då hann jag bygga klar min stört stora legoborg som jag började med igår. Det är ändå ganska skönt att vara kvar sist, för då får man frukt av fröknarna.
Måste bara berätta; ibland blir jag så jävla lack på Thomas. Han vill bara leka med playmo hela jävla tiden och inte med lego. Jag förstår inte. Playmo är för småttingar, typ dom på Nyckelpigan. Lego, däremot, is the shit.
Men i morgon ska mina lego-soldater(!) möta Thomas playmo-indianer. Kommer bli en sjuhelsikes fight. Min nya borg är fan unbeatable.
Om jag ska vara helt ärlig så tror jag inte Thomas har alla playmo-indianer i kanoten. Han är så jävla seg ibland. Han vill hellre latja med tjejerna i kuddrummet än tävla om vem som snabbast kan cykla runt dagis med trehjulingarna.

DIE PLAYMO, DIE!


DAGIS!

I dag på dagis har vi ritat. Det var roligt.
Jag ritade en säl, som heter Ivan, och en låda med en boll i. Vi fick även måla med vattenfärg. Jag målade himmel och en sol.
Det som var mindre roligt var när Oscar kastade en av de hårda kuddarna på mig inne i kuddrummet när vi lekte "hela havet stormar". Då fick han skäll av Agneta, våran fröken. Agneta gillar mig. Jag brukar få hålla henne i handen när vi är på utflykt.

Nu ska jag sova lunch sen ska vi promenera till vattentornet. Jag, Johanna och Jonas (the three J) har bestämt att vi ska leka polarjägare. Förhoppningsvis kommer vi döda några isbjörnar!

Hej då // Viktor 4,5


Vilken latjo låt, nananaa...

"Jag vaknade i morse och trodde jag var död, och nedstigen i helvetet.
Men det var bara klockradion som gått på med osedvanlig glöd.
Sprinsteen sjöng sin nya låt, den jäveln sa inte ens förlåt.
Ja visssa dagar går man i väggen direkt, man känner sig som Elvis
i Las Vegas 76...."

Det där är en av få låttexter jag faktiskt kan. Artisten heter Oscar och jag kan den eftersom min syster, Tanja, spelade den låten på den tiden vi bodde i Sundsvall. I och för sig kan jag av någon konstig anledning Björn Rosenströms låttexter samt Broder Daniels. Men BD's texter är visserligen inte så svåra att lära sig eftersom de för det mesta sjunger yeah-yeah och aaah-aaah.. Inte så svårt.
Jag är faktiskt riktigt usel på låttexter. Jag liksom lyssnar inte på texten utan mest på musiken. Så jag har svårt att säga att den här låten har en sån jävla bra text, och att det är det som gör låten bra. Det fungerar inte för mig.

Mina kompisar i bandet brukar skoja med mig och säga att de sjunger hemska saker om mig och min familj. Jag skulle ju ändå inte märka något, utan sitter där glatt och trummar i takt!

Och sånt är ju roligt. Alltså inte att folk sjunger elaka saker om min familj utan att folk inte riktigt vet hur låttexterna går.
Till exempel att Björn Skifs sjunger "vilken latjo låt, nananaa" och inte "michelangelo, nananaa", eller att Hästpojken sjunger "tjejen med cabben" och inte "Shane McGowan", att Lady Gaga sjunger "jo-jo-jo-joker face" och inte "po-po-po-poker face".

Skoj, oj så skoj..

Möllenö!

Här med smaskar jag in mitt 390:onde blogginlägg sedan starten i april 2008.
Fasiken vad mycket skönare det hade varit att säga att "här med smaskade mitt 390:onde mål sedan jag började spela fotboll i april 2008". Det hade varit lite mer slagkraftigt. Lite mer imponerande.
Men så är inte fallet.
Hur som haver så är det ju faktiskt oktober nu. En ganska tråkig månad. Men snart börjar en ännu tråkigare månad - november.
Men utan dessa regniga och kalla månader skulle vi aldrig uppskatta sommaren på samma sätt som vi svenskar faktiskt gör.
Vi svenskar helt enkelt älskar sol och värme. Åh så skönt det är. Jag vet bara en person som inte uppskattar  solen och värmen. Han heter Martin. Han föredrar i och för sig att spela fotboll på grus istället för gräs, så jag gissar att han kanske inte har alla indianer i kanoten.

Jag säger som Nelson Mandela brukar säga till mig innan vi lägger på efter våra söndags-skype-samtal "man måste vara liten för att vara stor".København!

För ett par veckor sedan deltog jag och min vapendragare Martin i en film/manustävling - Videomarathon.
Tävlingen gick ut på att på 48 timmar skriva manus, filma och klippa. På fredagen klockan 12 fick man ett tema - "syndabock" - och sedan var det bara att sätta igång. Filmen som fick vara max fem minuter skulle vara inne på söndag förmiddag klockan tolv. Filmer från både Sverige, Danmark och Norge deltog i tävlningen.
Jag och Martin antog utamningen och började spåna idéer, skriva manus, filma och till sist klippa ihop allting. Långt in på småtimmarna natten mot söndag satt vi fortfarande och klippte frenetiskt för att få ner filmen till fem minuter. En hel del öl hjälpte oss att orka med utmaningen.

Några veckor senare ringde en representant från Videomarathon och berättade att vi blivit nominerade. Juryn skulle alltså titta på filmen en gång till. Vi blev överlyckliga över nomineringen. Vi var glada för att ha kommit så långt.

I tisdags hörde de återigen av sig - Vår film är en av 36 filmer som är nominerade till finalen! Så den 4:e november beger vi oss, jag och Martin, till Köpenhamn för en oscarsgala i light-version!

Rätt bra utdelning för att vara vår första film. Nybörjartur eller talang?!

Det här gör jag en tisdagmorgon i oktober:

God morgon!

I morse lagade jag gröt till frukost. Gott! Faktiskt. Eller det översta lagret med smörklick, socker och kanel var gott. Resten smakade lite som metall. Jag slängde det sista skedarna, eller slevarna ska jag säga. Gröt äter man med slev och inte med sked.
I dag tar jag bilen till skolan. Så jag har gott om tid att ladda upp med bra musik och läsa lite strunt på internet. Men jag borde ha struntat i att läsa struntet, det vill säga jag kollade några bloggar. Jag har kommit fram till att jag läser en blogg som jag irriterar mig över. Det ska jag sluta med. Fast frågan är om jag ska sluta irritera mig eller sluta läsa bloggen?

I dag ska jag vara med i en voxpop i skolan. En tjej som heter Elin ska fråga nån jävla som jag ska svara på framför en kamera. Eftersom jag vet frågan kommer jag ge ett jävligt bra svar! Yäss alltså!

Över och ut

Fuck it dude. Let's go bowling!


Camen Camensky - De nominerade är...

¿Que?

Det har kommit en ny knapp på spotify! Kul tänkte jag, och tryckte på den. När man trycker på den nya knappen kommer det upp en ruta med text. Massa text. En textmassa. Vad är det jag ska Agree? Orka läsa en hel bok på engelska för något man ska godkänna. Jag tryckte på kryss.
Bla bla bla...

(Tror det handlar om att man ska köpa låtarna eller dyligt.)

Konversera/konservera

Jag: Jag gillar när dom är jävligt hårda och spänstiga!
Julia: Ja, och så ska dom vara jävligt små också...

Jag och Julia om tomater!

Vi gillar även riktigt stora och saftiga...äpplen alltså.

Why not?

Man kanske skulle köpa den här vindsvåningen på Bondegatan. Alltid bra med fyra terrasser, ifall man skulle bli röksugen i varje rum..


Det händer inte i verkligheten...

I dag var sotaren här i vårt hus! Jag känner sotaren. Han heter Patrik och vi har känt varandra sedan 1999, typ. Men han har inte alltid varit sotare, eller skorstensfejare som det egentligen heter. Han var ju inte sotare 1999, nej då var han en vanlig sjundeklassare precis som jag (då alltså - 1999. Att man alltid måste förklara allt för er. Suck..).
Hade denna dag utspelad sig i en Slitz-tidnings bekännelsesida så hade jag varit en stekhet snärta som inte bara låtit Sotar-Patrik sota skorstenen, om ni förstår vad jag menar.
Nu är inte denna dag skriven och inskickad till Slitz av någon finnig 14-årig kille som drömmer om att bli sotare och sota hemma hos erotiska strippor med silikonbröst och röda lackstövlar.
Nej, vi pratade lite och drack två koppar espresso. Patrik sotade och jag tittade på. Kontrollerade så att det han sotade väl. Och det gjorde han.

Obey Your Thirst..

Det blev en vild debatt angående toalttbilds-inlägget. Både här och på facebook strömmade det in kommentarer och faktiskt en och annan toalettbild!! Kul. Jag gillar när det händer saker. Kul när det händer saker på toaletten också.
På tal om toaletthändelser så kom jag på en gång när jag pissade i kors tillsammans med mina vänner Karim, aka Mirak, aka Hakim (kärt barn har många nicknames) och Robert-Robban-Roberto. Vi stod där och, på bondmål, fjölade när Karim plötsligt får ett infall att ta lite papper. Det Karim helt glömt bort var att han hade sin systemkamera hängandes runt halsen. Kameran svingar sig precis under min stråle. Jag hinner säga "Neeeej", men olyckan är redan skedd.
Men lite kiss har väl ingen dött av.
Fast när jag tänker efter så är det faktiskt folk som har dött av kiss. Jag läste i tidningen för något år sedan att ett gäng turister irrat bort sig i en stekande het öken. När vattnet var slut fick de den briljanta idén att de kunde ta en slurk av de medhavda kamelernas urin. Sagt och gjort så drack de det så kallade arabiska tét.
Sen dog de.
Men vad gör man inte för att släcka törsten. Som man brukar säga: Obey your thirst!

Klick, klick

För ett tag sedan blev jag intervjuad och fotad för Södertörns utbildningstidning! Det kändes ju faktiskt lite smått fånigt att sitta på den där bänken och le. Och det ser ut som om jag sitter i en japansk trädgård. Vilket jag inte gör, jag sitter i Flemingsberg, mother fucking Flempan och inget annat. Inte Tokyo. Flempan.
Fotografen tog tvåhundra bilder på fyra olika platser och endast två kom med. Vad hände med alla coola bilder som hon tog? När jag hängde upp-och-ner i en klätterställning och körde west-side-tecknet? Eller bilden när jag hoppsparkar en liten buske? Och den bästa bilden av dem alla - när jag går ner i spagat och sjunger "Fame, I'm gonna live forever.." Va fan hände med den??
Ibland blir jag så besviken.. Men så är det med fotografer - You can't live with them, you can't live without them...

Hej Bullen...

Killar och tjejer är ju olika på många sätt, det vet vi. Men jag undrar varför tjejer har en förmåga att ta massa bilder när de är på toaletten, oftast när de går ut på krogen. I vartenda facebook-bildalbum med bilder från diverse utgångar finns det ett par bilder inifrån toaletten, och alltid en eller ett par bilder när någon sitter och kissar.
Vi killar pissar faktiskt också ihop ibland, alltså inte bara i pissoaren utan också på vanliga toaletter. Men vi tar fan inga bilder när vi står där.
Vad är det som gör att tjejer tycker det är så skoj att fota en kompis som kissar? Är det lite crazy kanske?
Fan, såg du kissbilden på Mathilda? Haha, så jävla galen alltså. Hon ba, neeej, jag ba, weeeiiii paparazzi on the toilet!!
Så roligt är det inte. Och vi killar tycker inte att det är speciellt sexigt om det är det ni (tjejer alltså) tror. Lite lår och en lättad min, men that's it.

Sen har jag också observerat att många, framför allt tjejer, alltid gör en speciell min när kameran kommer fram. Samma personer gör samma min på varje bild. Det kan vara att man blinkar med ena ögat, putar med läpparna eller gör något okontrollerbar min som de tror är snygg, men egentligen ser det ut som de bitit i en skiva citron.
Det blir som ett mantra, en konstant pose som de ständigt ska göra så fort någon tar en bild på dem.
Det kan ju vara på det viset att de ser ut så. De kanske har något fel på ena ögat att det ser ut som att de blinkar, eller råkat trycka in på tok för mycket botox i läpparna att de ser ut som de fått fläskläpp på både över- och underläppen.

Jag och min kompis Nille försöker alltid så neutrala ut som möjligt när någon tar kort på oss...


Förändring

Jag funderar på att förändra mig själv. Jag vet dock inte riktigt vad jag ska göra. Jag har funderat över att skaffa extension för att kunna ha en inbakad fläta, eller raka mitt bröst och klä mig som Peter Siepen, eller bara börja gå lite annorlunda.


KÖPA BOSTADS-MUSIK!

Vad gillar du för musik? Jag gillar köpa bostads-musik!

Visst blir man sugen!

HÖST..

I dag när jag satt och hemnet-knarkade så kom jag in på en lägenhetssida med musik. Först förstod jag inte vart musiken kom ifrån. Jag började titta runt i rummet för att se om någon orkester tagit sig in i huset och utan förvarning börjat spela en trudelutt. Men jag kunde inte skåda någon orkester. Spotify var inte boven i dramat och radio hade inte slagit på sig själv.
Det var helt enkelt mäklarsidan som hade en låt som gick igång när man öppnade deras sida.
Affärer brukar ju ha en viss typ av musik för att folk ska köpa mer, men att mäklare försökte med samma metod visste jag inte, och dessutom på internet. Märkligt. Jag blev faktiskt inte speciellt sugen på att köpa den lägenheten. De lyckades alltså inte med sitt musiktrick!

Nu när hösten är här så är det ju så roligt att vara ute. Man är konstant förkyld, det känns på något konstigt vis kallare nu än i januari när det är 15 minusgrader och himlen kastar ner regnet istället för att bara låta det falla.
Men hösten är ändå lite mysig. I alla fall ett tag.
Man får ju äntligen ta på sig sin "höstjacka" och en mysig halsduk. Raggsockorna får komma fram. Man får te-cravings och börjar hålla tekoppen med båda händerna och dricker med uppdragna axlar som om det vore höstkyla även innomhus.
Hösten är en konstig årstid. Jag har någon slags hatkärlek till den. Så himla bra är den ju inte. Det är för kallt för att bada men för varmt för att åka skidor. Men ändå så finns det något som gör att den inte är så pjåkig. Dock kan jag inte sätta fingret på det.
Det jag däremot satt fingret på var min nymålade dörr. Precis innan jag skulle springa till bussen rörde jag vid dörren och fick blå färg på fingrarna. Så jävla typsikt och dåligt tajmat. Jag hade inte gröna fingrar, utan blå. Vad är man bra på när man har blåa fingrar?

Hasse Aro har en playlist på Spotify. Han sa det nyss. Men jag hann inte klicka. Nästa gång så ska jag vara beredd - HASSE ARO SPOTIFY PLAYLIST-CRAVINGS!!

"Jag tänker, alltså finns jag" René Descartes

Yes! Nu är jag medlem i STIM, Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå. Det är tur att de har gjort ett förkortning, annars hade det varit jobbigt att säga hela namnet.
- Hej och välkommen till Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå!
- Hej, har jag kommit till Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå?
- Hej, ja du har kommit till Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå.
- Vad bra, jag skulle vilja bli medlem i Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå.
- Javisst det går bra att bli medlem i Svenska Tonsättares Internationella Musikbyrå.

Skulle bli jobbigt, bättre med STIM. fiskSTIM.

Men jag är faktiskt medlem STIM nu. Så nu måste ni betala varje gång ni nynnar någon av mina låtar, och det blir dyrt dyrt dyrt. Fan också! Nu nynnade jag på en av Viktors låtar igen. Jaja, bara att gå till banken och betala in.. suck.. Så gör man om samma misstag när man gått ut från banken..

Ja, det är inte lätt att vara rockstjärna i dessa tider.. Jag säger som man brukar säga tydlighet vara längst!! Har man satt sin sista spik i kistan så får man tacka för kaffet innan maten, annars sjunger man sången utan sista versen och helt utan att tänka på refrängen, och då går man aldrig hem för det är ju bäst att vara borta även om hemma är bra. Som René Nyberg hade sagt "Jag tänker, alltså finns jag"... Men i ärlighetens efternamn, bränt barn smakar bäst med pommes, ja den som lever får se, om man nu inte är blind...

RSS 2.0