PEPP!


Dagens Pepplåt: The Outfield - Your Love. Tack TR för tipset!

Ikväll smäller det på Hornstull Strand. Papier Maché på scen 22:00.

Det är kul att gå i skolan!


Det är sånt här vi gör i skolan - ligger och solar på Gullmarsplan mitt i november!

Så här blev det:

"Han berättar framför kameran om hur han bytte kön..." / Kent - SockerDet är är hon/han från trafikinformationen på TV4. Jag är smått osäker på vilken kön det är.
Är det en man som kommit en bra bit på vägen till att bli kvinna?
Eller är det en kvinna som precis börjat processen till att bli man?
Eller är det en före detta kvinnlig tynglyftare?
Eller är det en björn?

Högst oklart.

God Jul!

Kom in eller stå kvar, för mig kvittar det...

Jag skrev för ett tag sedan skrev jag om att jag avskyr folk som säger "ingen panik, alla på en gång" när det är mycket folk som ska av bussen (till exempel en hel mellanstadieklass).
Jag har kommit på att samma person är urtypen som också drar klyschan "kom eller stå kvar, för mig kvittar det" när det är någon som knackar på dörren.

Han (för det är alltid en kille som säger sådana saker) är också han som...
... kommer och kör knäna i ens knäveck bakifrån när man inte är beredd.
... ritar snoppar överallt.
... tycker att Onkel Kånkel är bra på riktigt.
... äter oätliga saker som ett partytrick.
... låser upp låsta toalettdörrar med ett mynt.

Kul kille!

En magisk tid

Jag har en dagbok från dagis (jag skrev den inte själv utan fröknarna skrev i den), här är några utdrag från den!

Viktor Samuel Ensio Meidal
Född: Karolinska
Vägde: 4050 g
Längd: 54 cm
Kunde sitta vid 5 månader
Tog sina första steg vid 9 månader

871110: Viktor var ledsen när pappa lämnande honom på morgonen. Men det gick ganska snabbt över. På f.m. var vi ute en stund i det kalla och småblåsiga vädret, innan det var dags för lunch. Det smakade tydligen bra - Viktor åt två portioner pölsa och potatis. Och sen är det dags att sova...

871117: Vi gick på promenad för att titta på hästarna. Men inga hästar ute, de föredrog nog att vara inne i värmen. Fisk till lunch som du inte gillade

871118: På f.m. har vu haft Bild och Form. Idag målade vi adventljusstakarna röda (vi gjorde dem av lera förra veckan).
Viktor har varit ledsen på förmiddagen eller var du trött? Du somnade i Karins knä under lunchen.

871202: Onsdag och Bild och Form står på planeringen. Vi gör lösnäsor av äggkartong och målar dem gröna. Men Viktor nobbar det. Han vill inte ens sitta med vid bordet.

880118: Nu är julen över och Viktor är tillbaks. På strålande humör och ivrig att få leka med alla leksaker och träffa kompisarna. Vi var ute lite på förmiddagen och åkte pulka och träffade Nadja
(R.A: min syster). Vilan för Viktor blev i soffan med radiomusik i bakgrunden. Hela två timmar sov han.

880119: Idag var Ola (Granfeldt) på dagis. Viktor och Ola körde med bilar och lekte och hade så skoj. Kommunikationen bestod av teckenspråk, rop och mummel (ungefär så som jag och Ola gör idag).

Fortsättning följer...

Bra start på dagen!

Jag älskar när man kommer en timme för tidigt till skolan. Jag vet att jag börjar klockan tio idag. När jag kommer hit upptäcker jag att klockan inte tio i nio.
Det kanske är ödet. Hade jag tagit den "rätta" bussen hade jag säkert stött på gårdagens busscahufför, så hade han förmodligen nekat mig tillträde på bussen. Förmodligen.


Är det ett jävla skämt eller?

Ibland hatar jag att åka buss. SL-Buss. Det är rent ut sagt ett jävla elände.
Idag skulle jag åka buss ovanligt tidigt till skolan. Det var mycket folk på bussen och jag fick en av de sista lediga platserna på bussen (som det senare under resan visade sig vara bredvid Roberts pappa Ronny, men det märkte jag inte förrän jag skulle gå av bussen. Sorry Ronny för mitt asociala beteende.)
Efter att jag satt mig kommer en äldre man på bussen, men inte så gammal att man måste erbjuda sin plats för att han skulle få sitta. Hur som helt har den äldre mannen med sig en kabinväska (en sån som flygvärdinnorna har). Den äldre mannen med kabinväskan ställer sig precis vid min plats och helt utan förvarning kastar han upp väskan på väskhyllan (hatthyllan?) som är ovanför sätet. Vem fan lägger upp sin väska där om ska åka kortare än till Södertälje?
Jag blev vansinnig och gav mannen en snabb punch i sidan. Han vek sig dubbelt. Jag ställde mig upp och slog bort luckan på takluckan som finns i bussen, tog tag i gubbjäveln med kabinväskan och hivade ut honom genom öppningen i taket. Lägga väskan på hatthyllan! Nån mått får det vara.

Nä, såklart så hände inte det där. Men jag var faktiskt med om en riktigt bussincident idag. Det var länge sedan jag var så fly förbannad som jag var idag. Vilket var rätt så skönt så här i efterhand.


Det började med att jag var på väg hem och satt på buss 875. Efter hållplatsen Sidvallsvägen plingade jag eftersom jag ska av vid Petterboda. Precis efter att jag plingat ropar busscahuffören ut genom högtalarna att bussen är trasig och att vi därför måste åka in till bussgaraget (som ligger precis innan Petterboda) för att byta buss.
Eftersom jag ska av och därför inte behöver åka med hela vägen in till bussgaraget går jag fram till cahuffören och ber honom stanna intill vägen precis efter rondellen så jag slipper åka med in eftersom jag ändå ska gå av 100 meter längre fram.

- Nej, det går inte, säger chauffören till mig.

- Vadå går inte? Det är bara att stanna till bussen så jag slipper åka med in till garaget för att sedan åka med en annan buss när jag ändå ska av här, svarar jag.

- Nej, man får inte göra så! svarar han grinigt

- Jo, men så brukar alla göra när man måste byta buss, säger jag (så har alltid bussarna gjort när de av någon anledning måste byta buss).

- Nej, inte alla gör så, envisas chauffören.

- Men, jo alla gör så. Skämtar du eller? Så jag ska behöva åka in till bussgaraget för att sedan byta buss och åka tillbaka samma väg för att få kliva av? säger jag något irriterat.

- Ja, jag kan inte stanna.

- Jo, det är bara att stanna här intill kanten.

- Du väljer själv, säger chauffören.

- Nej, det är du som väljer om du ska stanna eller inte. Är det ett skämt eller? Du stannar ju inte!

- Nej du får se, säger han (vet inte riktigt vad han menade)

- DET ÄR JU ETT JÄVLA SKÄMT! Vrålar som en björn som käkat en hel påse med Vicks.

Jag fick alltså åka med hela vägen in till garaget i alla fall. Då gick jag tillbaka istället för att åka med den andra bussen. ADRENALIN!!!


Tänkvärt?

Alla människor funderar över väldigt många saker. Väldigt många olika saker. Jag tänker säkert på tusentals olika saker varje dag. Men det är en sak som jag alltid tänker lite mer på, lite längre på. Nej, det är ingen tjej.
Hjärnan knakar lite mer än vanligt när jag tänker på just det här. Jag somnar med samma tanke och det finns där när jag vaknar.
Det är som tinitus. Det finns alltid där, fast ibland tänker man inte på det.

Det som gnager i min hjärna är varför man inte kan sluta äta salta pinnar när man är på en tråkig fest eller tillställning? Salta pinnar både ser äckliga ut och är äckliga. Vad är det gjort av? Kartong? Kartong med flingsalt på. Jag kräks lite i munnen när jag tänker på salta pinnar. Det värsta är när de står i ett dricksglas på soffbordet.
Så när någon ställer fram ett dricksglas (som borde innehålla någon slags vätska) med salta pinnar tänker jag alltid: "USCH!!!" (Usch med tre utropstecken, tänker jag).
Men sen av ren automatik sträcker sig min hand mot dricksglaset innehållandes en näve saltapinnar - sen är det kört.

NEEEEEJ! Jag tycker ju inte om. En salt pinne. Usch! Det smakar inte gott. Två salta pinnar. Nu får det vara nog. Tre salta pinnar. BLÄ! BLÄ! BLÄ! Fyra salta pinnar på samma gång. Det blir som äcklig gröt i munnen, usch, usch, usch. 12 salta pinnar. Bara en till. 13 salta pinnar. Shit va goda dom är, mmmmuuums! 36 salta pinnar.


RSS 2.0