Morden i Midsomer

Jag valde att ta bort sagan om Thomas eftersom det inte är läge för den ännu. Rättare sagt så har jag inte tid att renskriva den. Den finns bara i ett exemplar på vanligt "fysiskt" papper. Den kommer i Juli, så håll ut ni som tyckte att första delen var helt fantastisk. Den kommer även på film i november!

Midsommar! Nu blir det bara mörkare och mörkare igen, snart är det jul! Vilket är roligt. Jag publicerar endast en bild från midsommarfesten. Den summerar kalaset ganska bra. Mat, dryck, massor av dans och sedan mer dryck. För mycket dryck för vissa.

Nille bokstavligen ramlade av stolen av glädje under midsommarklaset! Fem skrattande minuter senare upptäcker vi att han hade svimmat! Men vad gör det, det är ju svensk midsommar när den är som allra bäst. 

Avslutar med ett av svensk films bästa filmcitat

"Majstången vet var den ska in, den ska in i hålet..."
"Nej, vänta lite, vänta lite! Det här går ju inte. There are kids here, I don't want them to hear this."
"Men dom fattar väl inte det här, majstången..."
"Yes, jojojo! They go to dagis förfan."

Ur Adam & Eva

ps. Tack Karim för rubrikidén. ds. 

Cobrastyle

En magisk kväll på Mosebacke med Robyn som behållning. Sol, öl och Robyn till middag. Det blev faktiskt ingen middag denna måndag. Men det spelade ingen roll.

Kvällens skönaste frisyr á la Gustav Vasa.

(Buss)Ola Granfeldt och Peter Siepen. 


Robyn bjuder på Cobrastyle på Letterman tillsammans med Teddybears sthlm. Sjukt synkade björnar till trummisar. Veckans bästa låt. Den går på repeat i min ipod.

Trixiga ticks

Många har någon gång under deras liv något slags ticks eller tvångsbeteende. Det kan vara allt ifrån ständiga blinkningar med ögonen till att man måste låsa dörren åtta gånger innan man kan lämna hemmet.

Min vän och granne Thomas hade en del roliga hyss för sig när han var ett liten barn. Till exempel om någon trampade på hans fot så var han tvungen att dra sina egna fotsulor över varje fot tre gånger. Som om han borstade bort smuts från foten med den andra foten. 

Själv har jag ständiga problem med harklingar. Jag harklar mig jämt, speciellt på morgonen. Hör man mig på morgonen tror man nog att jag ska spy upp hela strupen. Jag får tårar i ögonen. Man känner sig nästan så där ynklig som när man är magsjuk eller har druckit på tok för många tequila shots. Ibland harklar jag mig, samt spottar ut en loska, när jag går med annat folk. Jag har flera gånger gått med tjejer från klassen, utfört mitt äckliga ticks, och då fått höra kommentaren "men ööh, vad äcklig du är". Då ångrar jag att jag harklat och spottat. Men jag kan inte riktigt behärska mig. Det måste ut. Jag tror att det är djävulen i mig som vill ut. Är det djävulen så är djävulen grön, ibland lite gul.

På tal om kräkningar. I helgen åt jag massor med ägg, som om det vore påsk. På söndagen valde jag att lägga äggen på mackan, till skillnad från lördagen då jag åt dem med sked. Jag mumsade i mig den första äggmackan och njöt av den fridfulla söndagsmorgonen. Jag började sedan tugga i mig äggmacka nummer två. Efter några tuggor hände det fasansfulla. Ett litet, litet "krasch" lät från ett litet, litet äggskal. Äggskalet var nog inte större än en lillfinger nageln på en nyfödd bebis. Men det räckte. Jag började hulka, gång på gång. Tårarna fyllde mina ögon. Jag flög upp och slängde mig över papperskorgen och lastade av tuggan och det lilla, men ack så kraftfulla, äggskalet som befann sig i min mun. Resten av mackan slängde jag. Jag åt inget mer den morgonen.

Århundradets blogg

Det finns dåliga bloggar, sen finns det dåliga bloggar, sen finns det en blogg som Linda Rosing skriver.

"Dom badade inte jag.
Det är för kallt i vattnet för att jag ska våga mig i.
Så jag satt och kollade på när dom plaskade och lekte.
Jag måste ha 28 grader om jag ska doppa mig.
Jag är som gjord för att bo på varmare breddgrader.
Men barnen och pappa låg i bra länge(brrr).
Så nu är vi hem komna och ny duschade och ligger
och tittar på film.
Försöker iallafall(ler).
Melissa pratar nämligen med sin kille i telefonen(suck).
Det har hon gjort nu i ca 1 timma(skratt).
Man kommer ju själv ihåg hur det var, så
det är bara att låta henne göra det. 
Jag bodde i min telefon på den tiden(fast det gör jag
nu med måste jag säga).
Nu ska vi sova för imorgon är det en ny dag med massa
aktiviteter(ler)."

"Och sen till efterätt åt vi jordgubbar och vaniljglass(så gott).
Vi satt ute på deras tomt under äppelträden(så fridfullt)."Vad är det med alla dessa paranteser(rynkar pannan)? Jag blir tokig på dessa usla bloggar, fast jag får erkänna att det finns en viss charm i dem. De är så pass dåliga att man vill läsa. Jag kan förundras över det dåliga språket och totalt meningslösa innehållet. Jag ska inte klaga på andras bloggar, men Rosings blogg är något utöver det vanliga. Hon försöker på något sätt skriva som en poet, lite mystiskt och speciellt. Och sedan paranteserna. Det är hon nog nästan ensam om bland bloggeliten.

Nu ska jag äta Ben and Jerrys(gott)
Sedan ska jag titta på fotboll(fniss)
Men jag måste gå lägga mig i tid(gäsp)

Nässelgröt

Dagens tabbe
Vid lunchtid i dag skulle jag äta risgrynsgröt. Jag värmde gröten i micron och tog sedan, utan att titta, det jag trodde var kanel för att toppa gröten. Men en hundradel försent insåg jag att jag pudrat gröten med grillkrydda. En orange yta hade lagt sig över den alptoppsvita gröten. Jag fick skrapa bort grillkryddan och ösa på med två ton kanel för att det skulle gå att äta. Gott!

Från grillkryddsgröt till trafik. Jag är i vanliga fall lugn som en filbunke. Men när jag kör bil kan jag bli lite irriterad, vifta med handen, tuta, hojta och sucka. En sak som jag är mest trött på just nu är cyklister. Då menar jag cyklister som envisas att cykla på bilvägen när det finns trottoar eller cykelbana. Det är tillåtet att cykla på bilvägen men varför ska man göra det när det är säkrare och smidigare att cykla på trottoaren både för bilisterna och cyklisterna. Enligt vägverket är det tillåtet att cykla på trottoaren om någon tror att det skulle vara strängt förbjudet.

När jag måste sakta in till 20 km/h för att jag inte kan köra om en cyklist (ofta cyklar de två i bredd) har jag lust att veva ned rutan och skrika "CYKLA PÅ TROTTOAREN FÖR FAN" och sedan preja ner cyklisten i en djungel av brännässlor. Jag har viss förståelse för tävlingscyklister, de cyklar ju ändå nästan lika fort som bilarna kör. Men vanliga glidare ska hålla sig på trottoar och speciellt på cykelvägen när de har byggt en sådan väg enbart för cyklisternas skull.

Konduktör

Det är roligt med studenten. Speciellt de manliga studenterna eftersom alla ser ut som konduktörer. Jag såg själv ut som en ruggig konduktör som var redo att stämpla tågbiljetten. Sen fanns de dem som passade i studentmössan. Men de flesta ser ändå ut som konduktörer. Om man kommer från ett annat land kan man lätt tro att studenten är en konduktörstrejk! Möjligtvis tror de att strejken har gett ett positivt resultat eftersom alla är så glada. Sen tror de även att alla kvinnliga konduktörer har korta, nästan genomskinliga, klänningar. Flygvärdinnor är ju kända att vara lite åt det sexigare hållet, men ni ska se Sveriges kvinnliga konduktörer! berättar de för vänner och bekanta när de kommer tillbaka från semestern i Sverige.

Saltlake(city)

Jag satt och läste lite på internet och läste ordet "Saltlake". Hur man tillagar en saltlake. Jag tänkte vadå Saltlake? Salt Lake City eller? Hur tillagar man den? Jag läste ordet på engelska hela tiden. Saltlake, saltsjö. Men efter ha tänkt i några sekunder slog det mig..

 
Västergötlands landskapsdjur, Saltlake?


Salt Lake City?

I dag fiskade jag, Sofia, Lammet och Thomas. Jag fick tre mörtar. Jag lyckades rycka upp tre, men fick bara upp en på bryggan som sedan användes som bete utan vidare resultat. jag såg att två abborrar närma sig den lilla livlösa mörten. Jag blev så exalterad att jag skrek "nu nu nu". De hörde, blev rädda och med ett ryck var de borta. Men jag lyckades rycka upp några mörtar i alla fall. 

RSS 2.0