SUPERSÖNDAG!

Schema söndag 29/11

15:00 Merseyside-derby
Everton - Liverpool

17:00 London-derby Arsenal - Chelsea

19:00 El Clásico Barcelona - Real Madrid

Fotboll är livet, fotboll är bäst!


Ubi doo, jag vill ju va som du...

Som sagt var jag i tv4-huset i torsdags. Kändisspotting på sjukt hög nivå. Lasse på nyhetsmorgon, Tilde de Paula, en pojke och en mamma från mammas pojkar, Charlotte Perrelli och den största av de största - tv4:as drottning - MALOU!
Malou von Siver är verkligen som drottningen i tv4:as bikupa. Vilken kvinna! Hon är som Balou i djungelboken fast hon stavar med M istället för B.
Hon är som den äldsta vampyren, den största elefanten, helt enkelt en alfahona.
Ingen på tv4 är större än Malou - Malou äter nyhetsankare till frukost.

"Ner me pucken i zon, trampa, trampa, trampa"


I dag blev jag blixtinkallad till tv4-sporten då Peppe irrat bort sig i Tyresöskogarna. Efter sändningen drog jag mitt klassiska tv4-skämt till väder-Tone: "Du Tone! Vad blire för väder i dag då? Hähähä..." för att sen snicksnacka lite med Ekdahl Senior samt prata cigarrtrender med Steffo.

Efter min visit på tv4-sporten blev jag så fruktansvärt sportsugen att jag drog en vända till Södertälje för att kolla lite elitseriehockey! Jag har inte kollat på hockey sedan 1999 då AIK slog Djurgårn med 4-3, om jag inte minns helt fel.
Hur som helst var tanken att få se Foppa in action. Besvikelsen var påtaglig då det framgick att Foppa inte ens skulle vara med. För det är fan inte samma sak att kolla på Per Svartvadet - han var helt under isen, fast inte bokstavligt talat eftersom han åkte på isen och inte under den.
Det var en majoritet av hockeyfarsor i AXA Sports Center i Södertälje. Mycket baksnus och reklamkepsar med VVS- eller byggföretagsloggor på.
Jag hade dock förväntat mig en lite mer bonnig stämning. Lite mer Haru hasch i pipan eller?! eller Meeeen ställ dig upp din jävla kärring, eller åtminstone några trampa, trampa, trampa. Men det var ont om gott om sådana härliga bondfraser.
Hockey är lite mer showbiz än sport. Musiken innan tekningarna påminner om ett spinningpass och de flesta verkar vara där för att i första hand umgås och i andra hand kolla på hockey.
I paus kom en väldigt ung (12 år kanske) konståkerska in för att underhålla publiken.
Om jag ska vara riktigt ärlig var hon inte speciellt bra, men samtidigt var hon ju inte speciellt gammal heller. Förmodligen var det någon överambitiös mamma som bara vill sitt barn sitt bästa som efter mycket tjat och mutor lyckats övertala vaktmästaren att släppa in hennes dotter på rinken för lite piruetter och hopp.
Förutom att Foppa inte var med och att matchen var rätt dålig samt att SSK vann så var det faktiskt ganska roligt att gå på hockey. Som sagt lite mer showbiz en sport. Men det är ju också roligt!



Veckans låt och musikvideo


Fylleri!

Igår kväll slog jag något slags personligt rekord i att gå lägga sig tidigt. Tjugo över nio låg jag redo i slafen. I vanliga fall brukar jag äta middag vid den tiden. Eller ja, nästan i alla fall. Eller jag åt så sent när jag var i Spanien i somras.
Hur som helst så var jag ändå olagligt trött på morgonen. Jag hade huvudvärk som om jag druckit en låda Blue Nun dagen innan och det blev inte bättre när ett gäng jägare sköt salut vid sex-tiden. Fem skott drog de av. Det måste ha varit en seg älg, eller kanske många älgar som de sköt i ett svep. Det kan också ha varit ett gäng ligister som inte kunde vänta till nyår/valborg och smällde av ett gäng kinapuffar. Det var i vilket fall ett jäkla skjutande.
Detta hej vilt skjutande gjorde att jag med ett ryck flög upp ur sängen. Eftersom jag alltid sover med ena ögat öppen (fast örat den här gången eftersom jag hörde och inte såg) samt med en revolver under kudden var redo för detta krig som pågick utanför huset.
Jag satte mig med ryggen mot dörren och revolvern hårt hållen i min högra hand. Med snabba sidorörelser tittade jag ut genom fönsterna bredvid dörren för att se var min fiende befann sig.
Men eftersom det fortfarande var mörkt såg jag inte ingenting.
Efter att jag tryckt mot dörren i 45 minuter tröttnade jag, kissade och gick och la mig igen.

På tunnelbanan samma dag lyssnade jag till ett mycket underhållande samtal mellan två äldre damer. De måste ha varit runt 70-årsåldern.
Det roliga var inte vad de sa utan hur den ena tanten, lite äldre och lite mäktigare (det är precis likadant för tanter som för vampyrer - ju äldre desto mäktigare), fyllde i det sista ordet av vad den andra tanten sa.

Yngre tant - Ja, Anita åkte ju tåg (Äldre tant - Tåg ja) ut dit. Men hon gillade inte (Äldre tant - Gillade inte, nä) maten på hotellet (Äldre tant - Hotellet).

Yngre tant - Själv gillar jag att åka tåg på dagen (Äldre tant - På dagen, ja). Då ser man mycket mer av naturen (Äldre tant - Naturen, ja).

Och så fortsatte samtalet. Hela tiden.
Ungefär såhär:



Det var min kära mor som kom på den briljanta rubrikidén "Fylleri". Fyndigt mor!

Avsky 2.0

Bland det värsta som finns för en västlänning är ju när tandkrämen är slut. Så förbannat oskönt att borsta tänderna utan tandkräm. Jag har kavlat ut det sista ur min tandkrämstub nu i snart två veckor, men den tar aldrig slut. Varje morgon och kväll tänker jag: Jag måste fixa en ny tandkrämstub! Men ändå står jag där i badrummet och drar tuben mot handfatskanten för att pressa ut det sista. Jag vill inte ens tänka på den dagen då tandkrämen verkligen tar slut. Då får jag borsta utan, så jävla vidrigt. Låt det aldrig ske.

Kindergarden

I dag på dagis så blev det ett jävla liv. Det började som ett practical joke men slutade i katastrof. Jag har tjuvlyssnat lite på kvällsnyheterna (långt efter läggdags) i veckan och hört om någon sjukdom i klass med galna kosjukan fast inte för kor utan för männsikor. Svininfluensan kallas den - fast vi på dagis kallar den för svinis (jag avskyr dom som kallar den för typ fläskinfluensan, gris=fläsk, ja vi fattar!! Jättefyndigt.).
Hur som helst så skulle jag, Thomas och Mirak (eller "juggen" som han kallas i folkmun, man kan nämligen köpa smuggelgodis av honom på utomhusrasterna) busa lite med fröknarna och de andra barnen. Vi låtsades helt enkelt att jag fått svinis.
Jag la mig ner i kuddrummet och sprattlade som en guldfisk på land och Thomas och Mirak sprang till fröknarna och sa att jag fått svininfluensan. Fröknarna släppte alla sina viktiga(!) bestyr och sprang till kuddrummet för att kolla vad som var på gång. Och där låg jag och sprattlade för fullt. Svinkul (ordvits!) tyckte vi, men det tyckte inte fröknarna när de fattade att de råkat ut för ett practical joke.
Det blev ett sjuhelsikes liv och Barbro (även kallad The old ladie) blev helt rasande. Hennes redan röda ansikte blev om möjligt ännu rödare av ilska. Det är inget att skämta om! skrek hon till oss och drog den där jävla vargen-och-fåraherden-historien som man hört så jävla många gånger när man skämtar om något allvarligt.
Har de ingen humor eller förknarna? Nä, jag tror inte det. Vårt lilla practical joke var tydligen så allvarligt att de ringde hem till våra päron. Detta renderade i att Thomas inte fick följa med mig hem och titta på turtles - så jävla ovääääärt!

I morgon blir det hämd. Jag, Thomas och Mirak och redan kommit vad vi ska göra - några legobitar i fröknarnas Birkenstock-tofflor. Jippi kay-ey motherfuckers!

PS. Martin; vem tror du vann fighten mellan Lego och Playmo? - Är Turtles sköldpaddor?! DS.

Leave



Det här är en av mina personliga PM-låtar skriven av Andy the Gun (till höger i bild, han som tyvärr täcker mig!), men jag hörs ju, alltså finns jag!

Man kanske skulle ta och köpa sig en hatt!

Jag kan inte sluta tänka på Laholms Kommundirektör som köpte 60 stycken så kallade "tänkarhattar" á 300 kronor = 18 000 kronor!
Det är ju helt fenomenalt!
De färgglada hattarna ska fungera som arbetsverktyg och lösa problem. Hattarnas olika färger symboliserar olika styrkor och tankesätt.
Jag är fullkommligt mållös. Ska man skratta eller gråta?
Dels att någon kan kommer på idén att köpa 60 stycken hattar för den allt annat än netta summan 300 kronor styck är helt vansinnig. Sen att dessa färgglada hattar ska pryda ett gäng medelålders kommundirektörer som sitter kring ett konferencebord. Det måste vara en totalt bisarr syn.
Som sagt, jag finner inga ord...

Vi som kommer och går..

För nästan exakt ett år sedan skapade jag en fantastiskt facebook-grupp. Den heter Vi som kommer och går...
Personligen tycker jag den är genialisk, helt unik och totalt oslagbar. Läs beskrivningen och äntra denna fantastiska värld av gemenskap och frihet:

"Vi som kommer och går" är en grupp för dem som tillåter att vänner kommer och går hur som helst i ens hem, utan att förvarna. Att ringa/sms:a innan ett besök är ju så 2007... Hallå farfar?!

Precis som i USA (till exempel i MTV's Life of Ryan och andra amerikanska serier) ska man hur som helst kunna kliva på hos en kompis. Bara kliva in, utbyta några artighetsfraser, kolla kylen, glo lite på tv, slappa i soffan och sedan helt plötsligt säga: Du jag drar, vi ses, tja!

Om du går med i "Vi som kommer och går" får du tillträde till detta paradis, du får alltså möjlighet att besöka andra gruppmedlemmar när du vill utan att förvarna, och när som helst kan någon gästa dig när du sitter i morgonrocken och läser DN eller en tisdagkväll när du tittar på "en fyra för tre".

Vi som kommer och går lever efter principen "lås aldrig dörren". Välkommen att umgås i en helt ny värld av gemenskap, så väl hos dig som hos mig.

Välkommen in!

I morgon förväntar jag mig ett antal nya medlemmar i denna fantastiska facebook-grupp.

Vi som kommer och går...

Toy Soldier

Jag har sjukt svårt för Ellen när hon dansar. Hennes dans kvalar in på avskylistan.
Jag vet fler som inte gillar den!

Avsky

Jag rent ut sagt avskyr när folk säger "ingen panik, alla på en gång" när det är mycket folk som ska av bussen. Vissa tycker att det är fantastiskt roligt att säga så. Det tycker inte jag.
Jag avskyr också personer som fyller i tunnelbanans "se upp för avståndet mellan vagn och plattform när du stiger av", som om att de vill visa att de åkt tunnelbana så jävla många gånger att de kan den utantill. Vem fan kan inte det? Usch.
Att fylla i tunnelbananeröstan är lite typiskt (inflyttade) stockholmare som har en vän, som inte är stockholmare, på besök. Då ska det spexas lite - "nästa Slussen, byte till tunnelbana mot Skarpnäck, Farsta strand och Hagsätra samt till Saltsjöbanan och bussar mot Nacka och Värmdö". Sen ser de jävligt nöjda ut. Titta vad jag kan, tänker de.
Fingrarna i halsen på sånt.

RSS 2.0