Viktor & Rolf (Lassgård)

I morgon har jag namnsdag! Känns faktiskt jävligt stort. Fast lite förbannad är jag ju fortfarande på den där jävla Victoria som det är så mycket snack om. Och nu ska hon gifta sig också. Jag trodde att jag och Vickan var vänner, Viktor & Victoria liksom (även om jag gillar Viktor & Rolf bättre - Rolf som i Rolf Lassgård), det var som en jävla love story varje år den 12 mars. Vi hade namnsdag tillsammans och allt var frid och fröjd. Men så en dag när jag var på ett strålande humör kom en blixt från en jävligt klar himmel. 12 MARS - Victoria. Inget mer. Viktor då? Var fan är mitt namn? Va? Hallå? Vickan? Var är Viktor?
Jag hade utan vetskap blivit förflyttat till ett helt annat datum. 22 januari. Victoria hade alltså bakom min rygg bytt ut mitt namn mot en liten svensk flagga. Det ville hon ha. Kungafamiljen gillar nämligen små svenska flaggor. De tycker att är fint i deras tomma kalendrar. Ger färg liksom.
Sedan dess har jag och Vickan varit ovänner. Jag tänker INTE komma på henne bröllop. No Way!

Men som sagt, i morgon har jag namnsdag. Funderar på vad jag ska göra. Kanske ska ha en megastor fest för flera tusen pers och rökmaskin, någon DJ med konstigt namn, champagneglastorn, uppträdanden - typ en sån fest som rikemanskidsen har i "my sweet 16" på MTV. Hoppas verkligen pappa har köpt den där Cadillac Escalade som jag önskat mig. Annars blir jag fan sur på riktigt.

PS. Varje år tänker jag ta upp mitt och Vickans lilla argue tills jag får tillbaka min riktiga namnsdag den 12 mars. Nu ska jag starta en grupp på facebook som heter Viktor & Victoria den 12 mars til I fucking DIE. DS.

2003


Hultsfred 2003 - Army-keps, (för liten) batman-t-shirt och ormskinns-skärp! Snyggt?

Nisse! Ormskinns-skärpet är en klassiker.

Mode under 23 år

Jag tycker att det är roligt med mode. Jag är helt klart intresserad av kläder och annat som hör mode till även om jag inte längre följer det "rätta" modet slaviskt utan mer klär mig i det som jag själv trivs i. Det vill säga jag klär mig inte efter vad andra tycker är snyggt utan vad jag tycker är snyggt.

Det är smått otroligt hur många olika stilar jag har haft under de 23 åren jag levt.

När jag bara var några år gammal så gillade jag att vara naken, alternativt ha en pösig tygblöja eller helt enkelt klä mig i en sammanhängade allt-i-ett-body (strumpor, byxor och tröja i ett).

Månaderna gick och jag växte ur mina kläder på några månader. Det är läskigt vilken klädbudget man behövde på den tiden - man var ju illa tvungen att köpa nya kläder varje månad eftersom ett par byxor jag hade i mars var fyra storlekar för små i maj.

Min klädfilosofi under andra halvan av 80-talet och början av 90-talet var helt klart vintage. Jag trodde inte på att köpa nya kläder. Jag var emot konsumtionssamhället (förutom när det gällde leksaksbilar). Jag trodde istället på att ärva kläder. Baksidan med att jag använde ärvda kläder var att jag har två äldre systrar. Det vill säga kläderna hade en något feminin touch. Lila och rosa var vanligt förekommande färgkombinationer i min klädstil.
Eftersom jag var gärna tillbringade tid i skogen var min frisyr inspirerad av svampar - "pottfrisyren gör mannen" var mitt motto. Ett annat motto var "man tager vad man haver" vilket egentligen betyder "man har på sig det mamma tar fram ur garderoben".

Under mellanstadietiden började pottfrisyren delas till en välkammad mittbena och jag tog hellre stiltips från mina systrar än från min mamma.

1998 tog min personliga stil en helt ny vändning. 40 mil söder om Sundsvall låg modet några månader längre fram i tiden. Efter att jag flyttat dessa 40 mil från Sundsvall till Stockholm började jag klä mig i allt mer pösiga och bylsiga kläder. Inspiriationen hämtades från ganster-hiphopen och jag hade byxor som jag kunde tälta i och en frisyr som var en mix av en pojkbandsfrilla och en igelkott. Litervis med vattnig hårgele och en halv flaska hårspray gjorde min frisyr oslagbar, men framför allt orubblig. Hade jag fått en fotboll i huvudet hade bollen förmodligen punkterats.

De minst sagt oversize:ade kläderna byttes efter något år ut mot en "jag-lägger-hela-mitt-barnbidrag-på-ett-plagg-stil". Märket på kläderna blev helt plötsligt av högsta prioritet. Lacoste-piké (695 kronor av barnbidragets 800 kronor) med uppvikt krage var enligt mig precis rätt. Jag köpte även ett par utåtsvängda, så kallade boot cut, levis-jeans samt ett par anknäbbsliknande skinnskor. Jag minns att någon viskade "kan killar verkligen ha utåtsvängda jeans?" bakom min rygg. Jag sydde senare in just de jeansen, så förmodligen inte.

När jag började gymnasiet dog märkesbögen i mig ut och jag började ha t-shirts med tryck (bland annat batman-loggan) och trasiga jeans. Army-keps och snusdosering på bakfickan var också viktiga deltajer.

Sen dess har jag nog haft en någorlunda liknande stil, det vill säga det som jag anser vara snygg och inne - i vår tror jag stenhårt på att boot cut-trenden kommer tillbaka. Så nu ska jag sprätta upp mina gamla Levis 501'or!
Hockey hockey hockey

Senast det var så här kallt, som det är nu, var nog när jag var 9-10 år och bodde på Norrlands Hawaii - Alnö (fast på vintern var det såklart inget Hawaii utan mer som ett frysfack). Jag minns det så tydligt att det var kallt därför att jag spelade hockey den dagen då snoret blev istappar så fort man lämnade huset (för på den tiden hade man med jämna mellanrum lite snor hängades ur näsborrarna).
Jag lärde mig åka skridskor rätt sent. Jag vet inte varför, men så var det. Så när jag började bli en 8-9 år så ville jag så gärna lära mig åka skridskor, alltså bli bra på att åka, inte åka på lädret så att säga.
Det jag inte riktigt ville inse var att man inte blev bra på en gång. Eftersom jag var ganska dålig i början så skämdes jag över min kassa skridskoåkning. Detta gjorde att jag helst ville träna på att åka där det inte var så mycket folk. Detta i sin tur gjorde att jag och pappa fick åka till isplaner där det var folktomt, vilket är svårt en fin vinterdag. Men vilja att lära mig åka fanns där och pappa ställde upp på att åka till de mer folktomma rinkarna för att lära sin son att bromsa (jag lärde mig dock bara att bromsa åt ett håll), göra översteg när man svängde och hantera klubban.

Tillslut kunde jag åka tillräckligt bra att jag vågade spela med det lokala kvartershockeylaget. Kvartershockey var någon slags korpenvariant för 9-10-åringar där man spelade i lag beroende på vilken skolan man gick i (de som var bra på riktigt spelade istället i Sundsvall Hockey och tränade tre fyra gånger i veckan).
Eftersom vi spelade på en utomhusrink så blev det också väldigt kallt. Jag har för mig att vi inte kunde spela om det var under 17 grader kallt. En dag var det 16 minusgrader och det var fritt fram att spela matcherna. Jag minns att mina fötter nästintill förfrusit efter den matchen. I bilen på väg hem så grät jag för att det gjorde så ont i mina fötter. Det värkte och sen kliade det något fruktansvärt. Sedan dess har jag alltid frusit om fötterna. Det är därför jag ibland sover med strumporna på, än idag.
Och någon hockeykarriär blev det heller inte.

"Har du fått stryk?" (Robbans pappa Ronny när Robban fått sugmärken på kinden)

Jag tänker inte göra som alla andra och summera hela nollnolltalet, inte heller kommer jag summera 2009. Nej, jag ska faktiskt summera 2003 istället!

Tjugohundratre var jag 17 år och skrev tillsammans med mina bästa kompisar Thomas och Robban en lista vid namn ÅRETS!
Här är några utdrag från den:

årets gays: Robban, Viktor & Thomas

årets fullträff: När Viktor med kraft och precision dunkar Veronica i huvet! (Jag råkade skjuta en tjej på gympan i huvudet med ett fruktansvärt vristskott)

årets utbrott 1: "Va ful du är" (När Viktor psykar Thomas till vansinne på företagsekonomin)

årets utbrott 2: När Robert spelar dåligt på en träning och vägrar prata med någon.

årets pappa-citat:
"Har du fått stryk?" (Robbans pappa Ronny när Robban fått sugmärken på kinden)

årets fight: Thompa och Robban på McDonalds. Slagen haglade tätt!!! & Viktors överfall på Robban i Hultsfred.

årets psykning/kapning till Viktor: "Du har en medelåldersfrilla"

årets psykning/kapning till Robban: "Du kan inte ha sånna brillor, du har för bred näsa"

årets psykning/kapning till Thomas: När Viktor ändrade sitt namn på Thomas mobil så Thomas trodde att han hade fått sms av Jessika V! Först ruggigt nöjd, sen ruggigt psykad!
"Hej snyggo vad gör du? Kan inte du komma till mig så kan vi ha, ja du vet typ....sex?...//Jessika" (egentligen från Viktor)

årets psykare: Ivana Babitch (stavas egentligen Babic)

årets festare: Thomas (För ihädigt drickande och rejält mycket hångel)

årets spel: Manager

årets onlinespel: minigolf

årets öl: Corona (?)

årets låt: Samantha Fox - Boys Boys Boys (fast egentligen är det Sabrina Salerno som gjort den låten)

årets mamma-tavla: När Viktors mamma förväxlade en smörgåsgrill med en CD-freestyle.

årets historia: Lammets om melonen.

GOTT NYTT ÅR ÖNSKAR TRION

Det var ett litet urval från 2003, ett jävligt bra år faktiskt.


RSS 2.0