Ingen backhoppsbacke...

Jag fick svar på tal angående den luxuösa sportanläggningen.

En kuriös ung dam konstaterar "att tomten som du avundas i din blogg inte äger backhoppsbacke, men däremot en jacuzzi på taket där man kan bubbla under stjärnorna och en utslagsbana framför huset där man kan slå ut golfbollar till den lilla ön dom byggt upp mitt ute i Öringesjön".

Helt sanslöst! Jag är mållös.. En sportnörds våta dröm, och det ligger bara en sjö emellan oss. Ta mig till detta paradis. Nej, nu ska jag åka longboard. Premiäråket kommer att åkas i Beach downhill-backen! 

Gubbens IP

I morse var jag hurtig nog att ge mig ut på en morgonpromenad i vårvädret för att bli pigg inför pluggandet. Jag gick till Gubbens berg och tillbaka. På vägen till Gubbens berg passerar man denna luxuösa sportanläggning (se nedan). Man kan lätt tro att anläggningen tillhör ett NHL-lag, men så är inte fallet. Hockeyrink med sarg (!), basketkorgar samt två fotbollsmål med nät intill rinken. Helt makalöst. Det står alltså på någons tomt. Visserligen är jag uppväxt med en tomt med fotbollsplan och mål (på Alnön, Sundsvall), men då ingick även två tallar som med- eller motspelare, vare sig man ville eller inte. Detta är något helt annat. Undra om de hyr ut rinken? Jag och Thomas har diskuterat och konstaterat att familjen som äger anläggningen säkerligen har en backhoppsbacke någonstans på tomten!

HockeyrinkHockeyrink 2

So you're telling me there's a chance... Yeaaah!

När jag fyllde 22 så blev det konstaterat att det inte blir något U21-landslag för min del. Livet kändes surt. Men, som en blixt från klar himmel så dimper det ner ett brev i brevlådan. Brevet är postat i Helsingfors. Jag öppnar brevet med stor nyfikenhen och läser. Där står det att jag vid 22 års ålder behåller mitt finska (!) medborgarskap. Jag har alltså dubbelt medborgarskap. Det betyder att jag har chansen att spela i både finska och svenska landslaget. Det är ju fantastiskt. Nu gäller det att charma Stuart Baxter (Finlands förbundskapten) då jag tycker att Lars-Roland inte riktigt visat mig den respekt jag förtjänat. Jag blev inte ens uttagen till EM-kvalet.

517763-5

I går på matchen så blev jag crosscheckad i ryggen. Hur han lyckades med det på en fotbollsmatch vet jag inte, men jag har magiskt ont i ryggen. Jag tror att ett revben kan vara av. Men jag är inte säker. Nu är det fokus på plugg som gäller. Sen ska jag basta som en sann finne som belöning för mitt hårda arbete.

Moi moi

Sanslös kvinnomidja

Kvällens behållning. Thomas håller låda med en för liten skinnjacka. Kanske inte låter så mycket för världen men publiken både jublade och kastade in en och annan trosa.
Sanslös kvinnomidja
Här bjuder Thomas på sin patenterade blue steel min samtidigt som han kör robotdance. Enastående!

Lerigt och roligt

517763-4

Gårdagen började med en lerinpackning på spat i Gallerian. Jag och Sofia blev inkletade med lera och sedan inbäddade i plast och handdukar. Det var som om man var en bit kött som blev marinerad. Men det var riktigt skönt, och tydligen ska kroppen och huden må bra av det. Jag frågade huden om den mådde bra och den svarade:
- Ja, det känns skönt. 
Dock blev Sofia dålig och magsjuk. Jag sa åt henne att man inte skulle äta leran, men hon ville inte lyssna på mig. Som man bäddar får man ligga. Som tur är så bäddar jag aldrig min säng så jag får inte ligga, ner alltså. 

Kvällen avslutades med en fest där kvällens behållning var när Thomas tog på sig en väldigt åtsmitande skinnjacka. Mycket kuriöst! Han har en riktig kvinnomidja den pojken.

Idag blir det plugg kombinerat med fotboll på TV. En riktigt dålig kombination, men ack så trevlig. Match med BoIS ikväll klockan 20.00 på B-vallen.

Over and out

"Här sitter jag och känner in rummet"


"Det är som att ute och inne vill varandra någonting"

Ja, här sitter jag och matar duvor med mandelskorpor. Tänk om man kunde tala med samma mjuka ton som Ernst. Om jag fick önska vore min röst en blandning mellan Ernst mjuka, samtidigt välformulerade röst, tillsammans med Jonatan i Börderna Lejonhjärta, lite hes och bränd av Katla.. Det skulle ni gilla va? 

Idag slog det till på riktigt. Jag började känna av det redan igår, men idag är det ett faktum. Jag som trodde jag skulle klara mig ifrån det som vanligt. Men icke. Jag är förkyld, trots att jag äter C-vitminer nätan varje dag. Vad hade Ernst gjort?

Calvin Harris is the shit

Bästa skivan just nu: Calvin Harris "I created disco". Han har ett ruggigt skönt electro-pop-house-disco-new wave-sound.  "Acceptable in the 80's" känner alla igen men det finns fler tunga låtar. "Neon Rocks" och "This is the industry" ger en stört bra klubbkänsla! Köp den, ladda hem den, låna den, sno den, youtuba den, lyssna nu! det är en order.

I am in the industry, you are in the industry, we are in the industry... This is the industryTWENTY TWO

Då har jag slutligen fyllt 22 år och kan inte längre ställa upp i U21-landslaget. Det känns jävligt tungt. Jag som hade hoppats på att Jörgen Lenartsson och Tommy "ända in i kaklet" Söderberg skulle ta ut mig snart, men nu är det för sent. 

Övergången från 21 till 22 blev ändå mycket lyckad trots att U21 drömmarna gick i kras. Fantastisk middag med familjen på fredag. En klassisk hemmafest á 20 pers med charader, egen tillagat tilltugg (mina tortilla-pizzor blev hyllade till skyarna, dock mest av mig själv, men de flesta höll med mig) och fina presenter på lördagen. Mycket trevligt och lyckat!

I kväll är det derby-drabbning. Hammarby - AIK. Jag tror ärligt på ett 0-0 eller 1-1. Trist, men Gnaget brukar alltid förlora när jag sitter framför tv:n och tittar istället för på plats.

Farbror Vattenmelon

517763-1

Om han ändå vore min riktiga farbror. Undra hur man räknar ut arean på mig? Åh, jag är så dum i huvudet, helt körd...

Kommunalartikel..

Efter två dagar med kommunjournalistik är huvudet fucked up med nämnder, utskott, förvaltningar etc etc etc.. Men det känns ändå roligt att få gå till Tyresö kommun i morgon och leta fram något intressant att skriva om. Jag har redan fått en hint om vad jag ska skriva!

Nu bär det av ner till Thomas för lite Champions League tittande, tyvärr visar de Chelsea på Viasat, kanalen som ingen har..BEDRÖVLIGT..

Efter att fått se AIK bli piskat av Elfsborg är man allt annat än glad. Det svider lite extra att Ishi gör mål samt att Taco-Anders ser så jävla nöjd ut. Det fanns två ljusglimtar i AIK; Jorge Ortiz spel och teknik och att Mats Rubarth är tillbaka i spel och fortfarande är en oförutsägbar trollgubbe. Allt annat var kort och gott bedrövligt. Tjerna är riktigt trött och sanslöst långsam. Att Daniel Mendes är brasse är svårt att tro, han hade som vanligt inte många rätt. 

Usch, det är inte roligt att vara AIK:are en kväll som denna. Nya tag på torsdag mot Giffarna.

Sunday, bloody sunday

Kort resumé av helgen. Fredagskvällen ägnades åt träning. Träningsmatch på lördag morgon , 3-3 mot Tyresö Juniorerna. Jag lyckades otroligt nog göra en konstspark, eller en svensk cykelspark rättare sagt, som så när gick i mål, men icke! Jag blev faktiskt förvånad över mig själv!
 
På kvällen blev det middag, hämtmat, med dagiskompisen Ola i hans vackra våning på Fridhemsplan. Vi träffade upp Jonnie och Cocknelius för att sedan erövra Marie Laveau. Men inte ens Bangers & Mash lyckades få igång mig och Olabandola, kan ha varit hämtmaten som satte sina spår. Jag och Ola tog oss till Stureplan, men väl där beundrade vi mest alla massiva köer, eller klungor rättare sagt.

Söndagens aktiviteter kommer att vara Entourage och annan förströelse samt tillagning av något så ovanligt som Hajmal med bruttan! Hoppas hon hajar hur man tillagar den moahaha.. (Dåligt)

Veckans citat "Gudars Schymning", Jonnies (same)kompis Erik! 

Inte han också..

Fredag 4 april 2008, Viktor börjar blogga. Det kan vara på grund av det rådande klimathotet, mycket tyder på att den smältande isen i Arktis är orsaken till hans bloggande... 

Satan, nu har jag joinat the dark side.. Jag som hatar, snackar skit, är stört anti, inte förstår syftet, fast ändå läser bloggar. 

Men, det finns riktiga skäl.

Det första, jag pluggar journalistik, och vår grymt sköna irländska lärare Mark Commerford insisterade på att vi skulle börja blogga, för att hålla skrivandet i gång, och speciellt skriva när vi inte har något att skriva om(?). Det andra, om cirka en vecka fyller jag 22, det känns ju jävligt mycket bättre att börja blogga när man är 21, då är man fortfarande lite ung och dum. Fast det är inte bara för studiernas skull, det är ju jävligt kul att skriva. Vi får se vart det bär av.

Hej då.Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0