Hur lyckliga kan vi bli?

Jag har fått en ny favorit. Han heter Emil. Emil Jensen. Inte han fotbollsspelaren i Halmstad, nej utan någon skåning som sjunger och spelar fint. Det gillar jag, när man spelar fint. Så tråkigt när man spelar fult. Takida spelar fult. Varför är de så kända och inte Emil. Märkligt.


Tänk om...

Tänk om Anna och Paul Anka hade ett barn som hette Kalle! Det vore ju lustigt..

De är typ som Johan Hult i Fucking Åmål!

Igår hade jag besök av söderbröderna Tommy, Slangen och Micke! Tommy har precis gaddat hans högra biceps med en najs tribal-tatu, Slangen jobbar som rörmokare och Micke jobbar på lager!
De gillar att dricka bira, kolla på hockey och snusa.
De gillar även snabba bilar, brudar med stora tuttar och att kalla folk för "öh".
Det är ett gäng sköna lirare som helt enkelt gillar att dricka bärs och svära tillsammans.


Tommy är glad över hans senaste gaddning!


Slangen är alltid glad och full! Och ni kan ju gissa varför han kallas för slangen!!


Micke har precis piercat båda öronen! ÖÖÖÖÖH! Nu har han metall i både bröstvårtorna, öronen och i som han kallar dem/den "kronjuvelerna".

Hallå farfar!Såg den här statusuppdateringen på facebook nyss! "My new Favorit..." och en länk till Youtube.
Sjukt coolt. Har ni sett youtube? Det är en hemsida med massor av videoklipp. Helt revolutionerande. Satan vad utveckligen går framåt. Vad är nästa grej, kamera i telefonen?!

Grrr...

Varför ser alla så arga ut när de går på bussen? Jag ser också arg ut när jag går på bussen. Jag tror att det grundar sig i att man vill se lite cool ut. Arg-cool, cool-arg. Man är lite av en tuffing som åker blåa bussen till da city.

När jag åker buss så brukar jag låtsas att jag är en engelsk huligan. Jag brukar dra upp luvan. Låta överkroppen lätt svaja fram och tillbaka när jag går och hälsa med en jävligt cool och arrognat nick - bara lyfta lite lätt på huvudet. Are you tryin' to mug me off in front of my pals?

Det är skillnad på elefant och elefant

Jag möts av ett hav av stressade människor. Allt rusar förbi i Usain Bolt-fart framför mina ögon. Swisch. Alla verkar ha bråttom och vara på väg någonstans. Plötsligt blir en del av människohavet upplyst, som om en ängel med en lysande aura (min mormor heter förövrigt Aura) landat i detta virrvarr av småspringande personer på väg till något viktigt. Nja, någon ängel är det nog inte, men hon som rör sig i ultrarapid (som faktisk beyder slow motion) tillskillnad från alla andra som skyndar förbi. Hon ser ut som en gigantisk indisk elefant fast med jättestora öron, så då borde hon ju mer likna en afrikansk elefant. Hur som helst så rör hon sin snabel med praktfull precision. Snabeln liksom ålar sig som en supergiftig vattenorm. Jag blir helt betagen av denna jättelika varelse som trots sin storlek glider förbi varje framstormande människa som en rysk elitgymnast.
Jag får plötsligt en knuff i ryggen och spiller kaffe på min nya skjorta. Först blir jag arg över att jag fått en kaffefläck på min nya skjorta. Men när jag ser att fläcken liknar Afrikas kontinent blir jag glad. Jag har Afrika på skjortan tänker jag. Undra om det finns några afrikanska elefanter i Afrika på min skjorta? För några indiska finns det nog inte...

"Nöden har ingen djungel"

Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Eller kanske skratta så att tårarna rinner. Eller gråta tills jag börjar skratta. Och när man talar om trollen så börjar de gråta - i Kändisdjungeln. Bengt Fithiofsson måste lämna djungeln.
Vad är detta för påfund? Ett gäng B-kändisar, där jag knappt vet vilka hälften är, skickas ut i den Malaysiska djungeln för lite tv-underhållning á la Robinson. Men ingen blir utröstad och de är bara där i 16 dagar.
Grejen med dessa kändisar är att de säkert inte får speciellt mycket pengar för att delta i Kändisdjungeln, kanske inget alls (förutom de där fåniga hattarna som de har på sig). De är så pass mycket B-kändisar att de gör allt för att få lite prime time i tv.
Jag har sammanlagt tittar på programmet i 7 minuter. 420 sekunder. Så sjukt slöseri med tid. Tänk vad mycket jag hade hunnit göra på 7 minuter! Till exempel tittat på när ett ägg blir hårdkokt, lyssnat på en sju minuter lång låt, tittat på en reklampaus på femman, åkt bussen till Tyresö centrum eller varför inte ta en sjuminuters-dusch.
Jag ska aldrig titta på Kändisdjungeln igen.

Nu ska jag gå en boxningsrond med Barbapappa. Sjukt smidig kille/tjej. Omöjlig att träffa trots hans/hennes stora volym...

Galapagos, via Kapstaden till Australien..

Jag drömmer ofta om att göra något radikalt. Något helt oväntat. Totalt wild and crazy - något som ingen annan har gjort förut.
Till exempel; varje gång jag träffar min kommis Calle pratar vi om olika resplaner. Det är nya resplaner varje gång. Vi har bland annat planerat att köpa oss varsin häst i sydamerika och rida över de bolivianska bergen till Peru. Eller köpa en stor segelbåt på USA:s västkust och segla via Galapagosöarna och Kapstaden ända till Australien. Nästa gång har vi säkerligen nya storslagna äventyr till världens alla hörn.
Än så länge så stannar mina drömmar vid drömmar - tyvärr.
Men de finns de som förverkligar sina drömmar - Anna är en vanlig tjej på 28 år som träffade sin kärlek under en couchsurfing-resa i USA. Nu går hon "bananas" och säljer ut alla sina grejer på Tradera för att finansiera sin resa. Jag beundrar Anna.
Anna säljer allt, och drar..


Bildreportage

I dag finns det ju så oerhört många olika tidningar att välja på. Det finns tidningar om allt och ingenting. I alla branscher, nischer och helt enkelt för alla.
I helgen var jag lite sugen på att köpa en ny tidning. Som sagt lider jag av svår beslutsångest så det var inget lätt beslut. Oj, så många tidningar det finns, och så himla många bra tidningar.

Vilken ska jag välja? Den nya tidningen Björn, Paddling eller Flygrevyn?
Flugfiske eller Tidningen Vildsvin? Kan man verkligen motstå 108 sidor om vildsvin?
På tal om dessa nya tidningar. Både Vildsvinstidningen och Björntidningen är två nya utgåvor. Undra hur den redaktionen tänkte innan de startade till exempel Vildsvin? Grabbar! Vi är ju ett gäng journalister med ett genuint vildsvinsintresse, eller rättare sagt vi hatar vildsvin och så låt oss göra en tidningen om vildsvin så folk lättare ska förstå hur man dödar dem! Det står ju faktiskt nästan så längst upp på tidningen.
Vad är det som ska lyftas upp egentligen??...


Kändistitt-som-tätt...

Fick ett sms i går. Vad går upp mot att få ett sms? Typ inget!

Ikväll besöker Backstreet Boys Collage Stockholm - Sveriges kändistätaste och trendigaste nattklubb!...

Jag fick fnatt! Jag började skaka och skrika i falsett. Sen efter att jag hoppat jämfota 20 gånger och gråtit och skrattat om vartannat lyckades jag samla mig. Jag tog tre djupa andetag och började sjunga - Although loneliness has always been a friend of mine , I'm leavin' my life in your hands.... I don't care who you are, Where you're from, What you did, As long as you love meeeeeeeee-yeeeaaaaah-scubidoooobiidobapbapbaap yeah....Sushi-cravings!

Uteliggarna kring stureplan är ena riktiga stekare i jämförelse med lodisarna på söder. Det är faktiskt sant. I går när jag och några kamrater kom upp från tunnelbanan vid Östermalmstorg, uppgången vid TGI Fridays, så ligger två väl påklädda uteliggare på marken. Den ena sover, den andra äter - sushi!! Jag säger det igen; sushi!
Och nu pratar vi 12-bitars. Troligtvis från East (exempelvis Moderna sushivariationer, 12 bitar. 238kr). Han, eller hon, hade förmodligen lyckats tigga ihop en krona om dagen i 238 dagar och sedan slagit på den stora trumman.
Det måste vara oerhört jobbigt att vara uteliggare och få ett sånt där enormt sushi-sug som bara uteliggare kan få. GE MIG SUSHI!

En serie av händelser..

Grabbarna i Entourage gör det, Chuck Bass i Gossip Girl gör det, Hank Moody i Californication gör det, hela Weeds handlar om det - röka gräs alltså.

De svenska serierna har dock missat det. Jag kan inte erinra mig om att Klimax gjorde det i Tre Kronor, eller att Daniel Toivonen i Skilda världar någonsin smuttade på en. Inte ens Tom Bovallius, Skilda världars motsvarighet till Chuck Bass, gjorde det.
Den enda amerikanska serien som inte valt att ta med det avslappnande gräsrökande (som framgår i många andra amerikanska serier) är väl 7th heaven. Å andra sidan så är till och med sex förbjudet i 7th Heaven. Kidsen får utegångsförbud i två veckor om de kommer hem efter klockan tio eller pussar någon på munnen. Vet du vad det innebär? skulle föräldrarna säga till sina barn, med en bestämd ton, om de kom fram att barnen sysslar med sexuella aktiviteter (läs: pussar och kramar).

Dags att börja modeblogga!

Man kan ju inte undvika att bli influerad av alla bloggar som skriver om mode. De skriver och lägger upp bilder på vad de har på sig och vad de köper. Jag måste erkänna att jag nu kommit till ett stadium där jag inte kan motstå frestelsen att också börja modeblogga.

Mitt senaste inköp är ett par dundersköna och supersnygga MBT-skor. De finns både som vanliga street-skor, som sköna sommarsandaler och finare festskor! Hur bra är inte det?
Det bästa är att man får en bra work out på samma gång. Man liksom gungar fram med den rundade sulan. Det är omöjligt att stå still i dessa skönheter. Även om jag står still och väntar på bussen så gungar jag fram och tillbaka. Från häl till tå - fram och tillbaka.
Rykten säger att både Jimmy Shoo och Dr. Martens ska lansera MBT-skor!
Jag tror att MBT-skorna kommer bli 10-talets motsvarighet till buffalokängorna.Mina favoriter är de himmelsblåa med fräsiga ränder. Perfekt till vardags och till fest.

xoxo

Band Of Horses..


Home Sweet Home

Mötley Crüe dånar i mina hörlurar. Enda sedan jag läste Mötley Cruë's självbiografi The Dirt lyssnar jag alltid på dem när jag städer. När jag dammsuger så maxar jag volymen på min iPod för att överrösta dammsugarens dån.
Det är kul att dammsuga till Mötley Crüe. Ibland drar jag upp dammsugarröret som en gitarr och lägger ett solo. Det känns som om jag står på scen med platåskor, en väldigt fluffig och kuriös frisyr samt kläder i skinn och nitar. När jag tittar ut genom fönstret ser jag min publik - träden utanför headbangar i takt till musiken. Jag antar att de också lyssnar på Mötley Crüe. När vinden mojnar slutar träden headbanga och börjar svaja fram och tillbaka. De svajar till en rockballad.

Kanske den här rockballaden:


You're the apple of my eye..

En frukt om dagen. De säger att man borde äta en frukt om dagen. Det mår man bra av. Det tillhör kostcirkeln. Kött/fisk, potatis/pasta, sallad, fibrer och en frukt. Häromdagen åt jag ett äpple. Jag kan inte komma ihåg när jag åt ett äpple senast, ja förutom det jag åt häromdagen. Men innan det. Äpple är ju skitgott. Ändå så äter jag allt för sällan äpplen. Men en-frukt-om-dagen-regeln kan innefatta vilken frukt som helst. Päron, banan, kiwi eller varför inte en mango.
När jag åt mitt goda, saftiga, krispiga äpple häromdagen tänkte jag: Varför äter jag inte äpple oftare? Gott och nyttigt. Viktor! För helvete - frukt is life. Från och med nu ska jag äta ett äpple eller någon annan frukt varje dag. Ingen junkfood som glass och kakor. Frukt!

En-frukt-om-dagen! Bra tänk. Mycket bra tänk där från min sida.

Häromdagen åt jag en glass. Jag var sugen på något. Jag tittade i kylen. Varken leverpastej, riven ost eller nyponsoppa lyckades snärja mig. Jag öppnade frysen. Den var kall - den blev mitt kall. I frysen finns det glass. Jag tog en glass och åt den. Glassen var god. Men efter tänkte jag: För fan Viktor! Du hade lika gärna kunnat ta en frukt istället. Nästan lika gott men hundra gånger nyttigare. Ta ett äpple nästa gång.

Ingen mera glass nu. Bara frukt.

Fredag - Äpple
Lördag - Äpple+glass
Söndag - Glass
Måndag - Glass
Tisdag - Glass
Onsdag - Äpple??

RSS 2.0