Åttasnåret

Varje morgon när jag promenerar till jobbet vid åttasnåret (det är inte alltid jag kommer i väg vid det snåret) möter jag två äldre herrar, pensionärer, med var sin hund. Den ena med en strävhårig tax som är minst lika gammal som sin husse, den andra med någon slags terrier (oklart vilken ras och oklart om den är lika gammal som sin husse).
När jag passerar dem brukar jag bli glad inombords. Det är så fint att de varje morgon tar en promenad tillsammans. Roligt också för hundarna. Förmodligen är de änkemän och umgås nog inte med så många andra än just sin hund och sin rasta-hundenkamrat.
Några gånger har jag mött bara den ena av de gamla herrarna, han med den strävhåriga taxen. Min första tanke då är att den andra gamla herren har trillat av pinn. Den ännu levande gamla herren måste ju trots allt fortsätta att rasta sin hund på morgonen, med eller utan rasta-hundenkamrat.
När jag möter den ensamma gamla herren med sin strävhåriga tax som är minst lika gammal som sin husse blir jag nedstämd. Bästa kompisarna som har gjort allt tillsammans, som har rastat sina hundar varje morgon och pratat om gamla goda tider eller diskuterat huruvida kaffet är godast med eller utan mjölk. Nu står han ensam kvar i livet, bortsett från sin strävhåriga tax. Jag brukar också undra vad som hände med den förmodade döde gamla herrens terrier. Fick de avliva terriern bara för att husse gick och dog? Kunde inte herren med den gamla strävhåriga taxen tagit över terriern så åtminstone taxen fick behålla sin bäste vän?
Mina tankar snurrar en stund och vid korsningen Bondegatan Renstiernasgata försvinner den ensamma gamla herren med sin strävhåriga tax bort i tankehorisonten.
Dagen går, förmiddag blir till eftermiddag som blir till kväll och natt och till slut morgon igen. Jag promenerar återigen till jobbet och vid Danvikstull möts jag av två äldre herrar, pensionärer, med var sin hund. Den ena med en strävhårig tax som är minst lika gammal som sin husse, den andra med någon slags terrier (oklart vilken ras och oklart om den är lika gammal som sin husse). När jag passerar dem blir jag glad inombords. Lite extra glad med tanke på att den gamla herren med terriern återuppstått från de döda.
Jag pustar ut och ser fram emot nästa morgon och hoppas då att få se de båda äldre herrarna, med var sin hund, igen.


Facit till introtävlingen

Här kommer facit i musikform till både del 1 och del 2 i introtävlingen. Först kommer introt och sedan refrängen.
Artister och låttitlar har jag skrivit i kommentarsfältet!Introtävling!

Ni som inte fick möjligheten att delta i introtävlingen på mitt födelsedagskalas i lördags får nu en chans att briljera med sina musikskills!
Introna är uppdelade i två delar med 15 intron i varje del, totalt 30 intron.
Reglerna är enkla – 1 poäng för artist, 1 poäng för låttitel, totalt kan man få 60 poäng. Tävlande får lyssna på varje del två gånger.

Samla familj, vänner och släkt och utama dem i vem som är det bästa musiksnillet!

Jag lägger senare ikväll upp facit och en ihopklippt version med intro och tillhörande refräng – för största möjliga "ja just det-känsla".

Lycka till!


Fråga-Svar med ViciousVic

På Cafés nöjesblogg har de alltid Fråga-Svar med någon artist eller kändis. Oftast en skivaktuell artist, och jag vill också svara på frågor, dock är jag inte skivaktuell så jag kommer förmodligen aldrig att få vara med på Cafés nöjesblogg. Så jag ställde frågorna till mig själv istället på min egen nöjesblogg, och svarade på dem. Såklart.

 

Så här är en chans att lära känna mig lite bättre!


Vad kommer du lyssna på i år?
– Kent, när jag har tröttat på allt annat.


Vad kommer du läsa?
–  Läsa klart Hundraåringen och sen kasta mig över Zlatans biografi och sen kanske avsluta Flugornas herre som kanske är världens tunnaste bok men som jag ännu inte lyckats läsa ut – jag har bara kommit halvvägs.


Vad ska du titta på?
–  Mad Men säsong 5 samt Titanic i 3D (läs svaret på nästa fråga).


Vart kommer du resa?
– Till Dublin och Belfast (där jag och min flickvän ska besöka det nya Titanicmuseet).


Vad kommer du ha på dig?
– Helst ingenting, älskar att gå runt naken (men är ej nudist), men ute bland folk blir det lite, ja vad ska man säga… konstigt. Annars klär jag mig gärna i jeanstyg.


Vad kommer du dricka?
– Caipirinha, eftersom min kollega Ann-Christine lovat att köpa med en flaska Cachaça från hennes resa till Brasilien.


Livet som möbel

För cirka tre år sedan skrev jag om hur livet som mått vore. Nu har jag flyttat mitt fokus från köket till hela hemmet. Alltså, hur vore livet som möbel? Vilken möbel vore roligast att förvandlas till?
En stol kanske. Man har sin givna plats i hemmet, man är ganska omtyckt, men det är ofta folk sätter sig på en. Det är däremot inte så roligt. Då kan man visserligen hämnas genom att stå i vägen för människors lilltår. Det gör ont att slå i lilltån i en stol.

En hylla kanske vore roligt att vara. Man innehar ett mindre bibliotek att sysselsätta sig med. Man är lång (eller hög rättare sakt) och ståtlig. Ofta är man flexibel i och med att man kan flytta runt sina hyllplan. Däremot så får man inte så mycket kärlek. Det är ju inte ofta någon ligger och myser i en hylla. När jag var lite brukade i och för sig min pappa sätta mig högst upp på en bokhylla som ett litet practical joke. Kul tyckte jag, ända tills jag insåg att jag inte kunde komma ner på egen hand och att pappa gått ut och skottat snö. "Hallååå? Jag vill komma ner nu! Pappa? PAPPA!". Men det var lika kul nästa gång jag blev uppsatt på hyllan – återigen tills jag insåg problemet med att komma ner själv och ingen hörde mig ropa att jag ville komma ner.

Men en möbel som får desto mer kärlek är ju soffan. Soffan är ju lite som hemmets barbapappa. Formbar med alla dess kuddar och man kan både sitta och ligga på soffan. Ett stort plus är att man ofta är placerad precis framför TV:n. Jobbigt bara att man inte kan hantera TV-kontrollen själv, trots att den ligger på ens mage (sitt/liggdelen kan definieras som soffans mage). En nackdel är när hemmets ägare har folk på besök. Då är det ju så många som ska sitta på ens mage. Blir liksom svårt att andas.

Vilken möbel skulle du vara om du fick välja?

RSS 2.0