Sjukt!

Jag har observerat att diagnoserna när man är sjuk har blivit mycket värre de senaste åren. När man är sjuk då är man fan dödssjuk. Ja, man håller nästan på att avlida.
Nu för tiden går det liksom inte att bara vara lite snuvig. Nä, då har man förmodligen svininfluensan.
Det är väldigt sällan man hör att någon har huvudvärk, däremot hör man att folk har migrän stup i kvarten - även efter en blöt utekväll.
Magsjuka är sällsynt, men vinterkräksjukan är desto vanligare. Till och med när man mår lite illa (förmodligen för att man tryckt i sig två Ben & Jerrys och en påse lantchips direkt efter middan på Texas longhorn) så inbillar sig folk att de har blivit smittade av vinterkräksjukan eller att den bodiga steken på restaurangen innehöll salmonella.

Det är inte lätt när det är svårt!

Snarlika intron!

La Roux och Lily Allen har snarlika intron i låtarna In For The Kill (La Roux) och Back To The Start (Lily Allen). Observera att likheten är cirka sju sekunder in på Lily Allens låt. Visst är det likt? Eller är det bara jag?

La Roux - In For The Kill
Lily Allen - Back To The Start


SKANDALEN!


Djuröl

Jag har funderat lite över det här med öl och djur. Många ölsorter kopplas ihop med ett djur. Elefantöl, falcon=falk, Karhu betyder björn på finska, Crocodile-öl, australiensiska ölet Toohey's har en hjort på etiketten, ölet Tiger från Singapore.
Finns det någon koppling mellan ölet och djuret? Är det till exempel många finska björnar som dricker Karhu, eller är Karhu-ölet gjort av björnpäls?
Det kan ju vara så att man liknar sig med det djuret som tillhör det ölet man tycker om. Jag tycker ju om Karhu, det kanske för att jag är lik en björn på många sätt - det vill säga jag är hårig, gillar blåbär, går i ide på vintern och gillar rå fisk (läs: sushi). Det är kanske därför jag ber min mamma köpa en platta Karhu på finlandsbåten för att jag är en björn.
På tal om björn så heter min farbror Björn. Undra om han dricker Karhu.
Undra om Tiger Woods bara dricker Tiger-öl eller om man hellre dricker renad träsprit. Fast träsprit kanske inte heter något med wood på engelska, wood liquor?
En sista tanke är vad Camel-cigaretter har med kameler att göra? Röker kameler?

Jag kanske ska höra av mig till hjärnkontoret.

RSS 2.0