Pizzahämnd

Här om dagen skulle jag och min kompis Fredde beställa pizza. Vi skulle ha tre capricciosa. Fredde ringde och beställde och sedan gick vi dit för att hämta pizzorna. Eftersom pizzabagarn inte lade fram någon sallad bad vi om det, det kostade tydligen 5 kronor per låda, och då var det inte mycket sallad att hurra för. Jag som trodde att de bjöd på en salladslåda till varje pizza? När vi betalat och gått cirka 20 meter från pizzerian kommer en av pizzabagarna utspringandes och ber oss komma tillbaka för att han har glömt att ta betalt för en pizza. Vi får då gå tillbaka och betala igen. Då blev jag arg och sa att de var snåla att de tar fem kronor för pizzasallad och att jag aldrig ska äta där igen.

Dock så ringde jag dit i dag igen och beställde tre pizzor. En oxfilépizza, en calzone och en capricciosa. Tyvärr kommer jag aldrig att hämta pizzorna. De kommer stå på den där ugnen och värma sig tills de stänger. Hämnden är ljuv!

Viktor - Pizzeria Primavera (Strandtorget) 1 - 0

Stoppa trådlös mobilsnäcka i örat, stoppa dem.

Det finns en sak som jag avskyr extremt mycket. Det är när folk har trådlös mobilsnäcka i örat, och ändå så ska de hålla i mobilen i handen och titta på displayen som om de vore en webcam-chat. Ska man hålla den i handen kan man ju lika gärna trycka handen mot örat. Det lär ju vara lika mycket strålning i den som i mobilen. Jag vill gå fram till dem som har trådlös mobilsnäcka i örat och rycka ut den från örat, kasta den på marken och stampa på den. Prata i mobilen för fan som vanligt folk, gå om kring och prata med sig själv det går ju inte. Så skulle jag säga till dem. För hur många gånger har man inte stött på en person som skiner upp och säger "Hej, hur är läget?" rakt ut i luften och så tror man att det är en bekant som man inte känner igen. 


Nej, det är inte normalt att prata med sig själv på stan även om man inte pratar med sig själv, fast det ser ut som det.


Lasse

I dag när jag åkte tunnelbana klev en uteliggare på vid slussen. Han var 50+, såg lite svettig ut och hade ett plåster i pannan. Men han var mycket artig och serviceminded! Han presenterade sig som Lasse och berättade att han var hemlös och att han behövde lite pengar till mat och tak över huvudet. Han var så pass trevlig att jag skramlade fram fyra kronor, till skillnad från i vanliga fall då jag brukar borra ner blicken djupt i golvet och ignorera som om jag var lika fattig. Fyra kronor är kanske inte så mycket men det var något. Han var djup tacksam från hjärtat sa han när han tog emot pengarna. Så till alla hemlösa som läser min blogg, ni vet vilka ni är, gör som Lasse, sätt ett plåster i pannan och tänk på hur ni för er i vagnarna. Det lönar sig, fråga Lasse. 

Klassiker

Nu ska jag väcka lite minnen till liv. Angelique Kodjo med låten Agolo är en klassiker utan dess like. Tyvärr finns inte videon på YT men låten är det viktigaste.


(Tydligen är klippet sammansvetsat med en Cardigans låt! Det är ju precis samma genre så det kanske är därför, de finns på samma skiva: Africans hits 1994!)

Ett gott skratt förlänger (under)livet


SuperStereoTV

Den här ultradynamiska three-in-one apparaten är det inte många som har. Tyvärr har jag inte kvar den eftersom en afrikansk madam köpte den av mig för 20 kronor. Den är säkert värd minst det dubbla!

Mac(kan)

Jag hör, jag läser, jag ser när PC-datorer förfaller, hänger sig, får virus, installerar totalt onödiga program av sig själv. Folk svär, knyter näven, suckar, spottar av ilska åt sin PC. Jag är inget teknikfreak men hänger ändå med i IT-karusellen. Alla jag känner som har en Mac svär, spottar, knyter sin näve, suckar aldrig åt sin mac. Den är felfri, vacker och kvick. Alla som har mac är coola. Jonas "Schödda", Robban, Karim, Stina, Tobbe från Kalmar, en kille i min parallelklass, Ola är alla coola: De har Mac. Fan va vi är bra. En klass för sig, there the air is crisp. Det är som om vi dricker fet röd mjölk medan de andra dricker vattnig minimjölk. 
Big Mac & Co

Korgboll

Århundradets skönaste tabbe bjöd en kille i min klass och fotbollslag på under gymnasietiden. Jag nämner inga namn.

Han trodde att man blev extra lång om man spelade basket. När vi förklarade att det inte var så utbrast han "Men varför är alla basketspelare så långa då?". Klockrent. Det är ju därför jag mäter 193 centimeter, jag har ju spelat basket!

När jag kom till flygplatsen i Bangkok fick jag stå på en låda medan den väldans lilla thailändskan visiterade mig. Jag undrar än i dag varför jag skulle stå på den dära lådan, det borde varit hon som ställde sig på lådan. Jag blev helt enkelt gubben PÅ lådan!

OSKÖN

Tom Bergeron från AFV är fan jävligt oskön. Han tror att det är han som är rolig och inte videorna. Han ska alltid dra massa sanslöst tråkiga torra skämt som publiken tvingas skratta till. 

Tomataholic

Min kompis Fredde är matvaruexpert, han undrar också varför denna butik har en bord med tomater runt hela butiken. Det kanske triggar kunderna att handla mer, speciellt tomater. Själv behöver jag aldrig handla tomater mer, eftersom jag har planterat tre tomatplantor.


Din kylbox på landsvägen. 

ZTV

Den här gamla dängan med Christian Falk kommer jag ihåg. Spelades varm då ZTV. Jag saknar ZTV. EN ungdomskanal som gjorde lite vad den ville. Teves motsvarighet till P3. Kanalen innehöll bra musik och roliga program. Wimans var ju helt fantastiskt. Varje morgon innan skolan satte jag på ZTV på teven och dansade igång morgonen med veckans färsking eller två låtar av samma artist i Kaksi. Men sen tog pengarna över och man bytte ut musiken mot spel. Hur tänkte de då? "Nej men, vafan jag tror kidsen skulle gilla en ung tjej med en jobbig gäll röst stå och säga samma sak i fyra timmar, det kommer ta över musiken. Snart kommer kidsen lyssna på det istället för musik". Jag väljer låt i min ipod: "Momento - Bokstavsmixen 46,27 min", ja den ska jag lyssna på när jag åker till skolan, så jävla tung.

Bulle i ugnen

Det är enkelt att lockas av extra ord som förgyller en produkt. Det gör att produkten blir bättre, saftigare, färskare och mer exklusiv. Några vanliga uttryck som jag blir lockad av är:

 • Färskpressad apelsinjuice
 • Nygräddade kanelbullar
 • Nybakat bröd
 • Iskall öl
 • Färsk frukt
 • Knaperstekt bacon
Det låter ju mycket godare med färskpressad apelsinjuice än bara apelsinjuice, utan "färskpressad" blir juicen en taskig produkt på extrapris på Lidl. Så nästa gång du lockas av dessa förskönande ord, håll för det förskönande ordet och tänk efter om du verkligen är extremt sugen på till exempel bröd.

Inte tycka om turist

När jag är utomlands så försöker jag smälta in i mängden så gott det går. Att stå och fibbla med en stor stadskarta är inte det bästa sättet att smälta in. Då lyser det turist om en. Dock kan det ibland vara nödvändigt att titta på kartan för att komma till sitt hotell, eller den där superba restaurangen man läst om i guideboken. När man är hemma, i mitt fall i Stockholm, så upptäcker man att det faktiskt finns många turister även här och då inte bara utländska utan även svenska som turistar i Stockholm.

Dessa (svenska) turister är otroligt enkla att känna igen:
 • De ser förvirrade ut
 • De har trekking-skor alternativt rejäla sandaler som är sköna att gå i
 • De har strumpor i sandalerna
 • De har ryggsäck, ofta fjällräven och då inte den gamla retrovarianten utan en nyare
 • De har en vattenflaska i det där nätfacket på sidan av ryggsäcken
 • De har magväska för värdesakerna och passet för göra livet hårt för alla ficktjuvar
 • De har shorts med stora fickor som är fyllda med prylar
 • och ofta har de en rutig skjorta eller en fliströja på sig 
Så ser de ut! De är roliga att lyssna på när man åker tunnelbana. I dag skulle en svensk turistande familj stiga på tunnelbanan och enligt dem var det viktigt att gå till rätt vagn. Familjen bestod av mamma, pappa och ett flickebarn.

Flickan: Snart kommer tunnelbanan! (Exalterad)
Pappan: Det är bäst om vi sätter oss i mitten av tåget där är det minst folk.
Mamman: Jaha?
Pappa: Det är minst folk där eftersom de flesta sätter sig längst fram eller bak för att komma nära utgångarna när de ska kliva av.

Smart Pappa! 

Jobba på semestern

Ännu en dag i ekorrhjulet. På semestern. Jag har semester, men i dag klev jag upp lika tidigt som om jag skulle jobba. Strax efter klockan 06.00 var jag uppe. Sömndrucken (som författaren Camilla Läckberg alltid beskriver sina personer i böckerna), lite svullna ögon samt två horn till morgonfrilla. Jag satte igång espressomaskinen och gjorde en macka. Eftersom morgontidningen är avställd då mor och far är bortresta fick jag låtsas läsa tidningen fast det egentligen var ett Lidl reklamblad. Reklamen om två stora juicepaket för 19 kronor låtsades jag vara en artikel om OS i Peking, 20 liter blandad läsk för 59 kronor var en notis om busstrejken. Lidlbladet är en bra morgontidning.

Efter en stund går jag till jobbet. I dag är jag en filmrecensent. Jag hälsar "god morgon" till mina arbetskamrater; Hans Wiklund, Orvar Säfström och Nils-Petter Sundgren. Vi utbyter några fraser, och självklart skämtar vi som vanligt med några hetsiga "you're talkning to me?, YOU'RE TALKING TO ME?", vi skrattar. Orvar spiller lite kaffe och säger att han var på festival över helgen. Jag frågar vilka som var bäst. Han ger mig det vanliga svaret: Slayer såklart! Jag har nog aldrig hört Slayer men jag håller med och säger: Ja de är jävligt tunga!

Första filmen: "Women on top" med Penélope Cruz. Filmen är dålig, inte ens ny, åtta år gammal. Varför ska jag recensera den här gamla filmen?

Oj vad klockan är mycket, snart dags för nästa film, eller nästa jobb. Jag är ju pilot också. 

Spansk tunghäfta

Jag lider av ett extremt svårt problem. Det extremt svåra problemet gäller när jag ska välja saker och ting. Speciellt när det finns många saker att välja mellan. Det kan vara när jag ska välja glass, magnum, sandwich, daim eller nogger? Åh så gott. Oftast så ska jag pröva någon ny sort och blir då besviken och ångrar att jag inte tog ett säkert kort. Ännu värre är det när man ska välja rätt på restaurang, det finns ju så mycket gott. Jag har nyligen varit i Spanien i 10 dagar och där verkar de ha samma problem. Men där har de löst problemet mycket smart och enkelt: Tapas!

När man äter på en tapasrestaurang så beställer man massor av smårätter, till exempel (längst ner i mitten på bilden) en liten oxfilé med lite pommes, två små kebabspett och så vidare. En annan idé som jag ofta röstar på är när man är ett gäng som ska beställa hem pizza, då beställer alla olika pizzor så får man äta av alla, en pizzaslice av varje sort


Tapas på tapasrestaurangen "tapa tapa" i Barcelona. Rekommenderat. 


Ett annat av mina favoriter i vårt tillhåll Roses. El Dolmen är oslagbar. Jag har själv aldrig ätit där men det är trots det en personlig favorit. Precis som på bilden är El Dolmen ofta överfullt så boka bord i tid.

Jack Johnson i Barcelona. En mäktig tillställning. Jack Johnson spelar relativt lugn musik. Det är inte rock precis. Men även om Jack spelade den mest stillsamma balad så dansade spanjorerna som om det var DJ-Tiesto som mixade låtar. Man kan undra hur frenetiskt de skulle dansa på ett raveparty. 

Jag läser kommentarerna från mina mest hängivna läsare och ber om ursäkt om jag inte talade om att jag rest bort ett tag. Jag hade inte tillgång till internet så jag fick blogga genom att skriva i sanden, dock var mina strand-blogginlägg alltid bortspolade varje morgon. Synd, det var mycket intressanta texter jag skrev med en pinne i sanden.

Sommarens hetaste fluga för min del är Boule. Satana perkele vad roligt det är. Kanske en aning gubbigt, men det blev en mängd heta bouledueller på stranden, så nu i Sverige får det blir mer boulespel på smultronstället Boule & Berså! Grillad mat, öl och tunga metallklot som man svingar i väg med underhandskast! Kan inte bli mycket mer sommar. Fan vad klyschigt. Men vafasen det är inte varje dag det är fredag.

Jag avslutar med att meddela att det blir spelning på Dylan festivalen i Östhammar i morgon. 

Nu ska jag byta ut alla proppar i proppskåpet, titta på film och läsa sportbladet på samma gång. Rekommenderat!

RSS 2.0