Mostar, Bosnien-Hercegovina


Dålig koppling

Jag tycker att mina kompisar ofta gör så konstiga bildkopplingar till deras statusuppdateringar på facebook. De hänger liksom inte ihop. Jag får känslan av att de lägger upp en bild bara för sakens skull, vad bilder föreställer spelar ingen som helst roll. Lax och bil, smörgås och julgran, lampa och bio, katt och skadad fot? Vad fan menar dom? Är det någon slags rebus eller ordvits de är ute efter? Jag tror mest bara de är jävligt konstiga.
 
 
 

Valuta för femkronan

Att äta korv med bröd à 5 kronor på Ikea efter flera timmars flanerande bland Billy-hyllor och Karlstad-soffor är i sig inget unikt. Alla gör det. Även jag. Men stämningen som infinner sig vid korvområdet på Ikea är något speciellt. Folk är visserligen glada över att man för 30 kronor kan få sig en redig korvmiddag inklusive dryck och dessert men den giriga stämningen är svår att hitta någon annanstans.

Eftersom man själv, utan tillsyn av någon personal, får ta ketchup, senap, frenchsås och läsk tappar folk kontrollen och förnuftet. Är det så gott att vräka på ketuchup, senap OCH frenchsås på en pizzaslice? Nej, förmodligen inte, men det är ju för fan gratis. Ta lite frenchsås på glassen också och läskmuggen ska vara så full till bredden att det är omöjligt att bära den utan att spilla. Men vad gör det om man spiller lite, man kan ju fylla på mer när man har druckit upp!


RSS 2.0