Best of all – it's fun!

Jag är helt ärligt sämst på att vika kläder. Det blir liksom knöligt och ojämt vilket medför att kläderna blir skrynkliga. Så chansen att jag skulle få jobb i en klädbutik är lika med noll. Till detta är jag också väldigt dålig på att stryka mina kläder. Eller dålig och dålig, jag kommer aldrig för mig att stryka. Jag tror att mitt sprillans nya strykjärn alltid kommer att vara sprillans nytt. Det kan jag skriva i min blocketannons när jag säljer strykjärnet – aldrig använt.
För jag har faktiskt börjat fundera på att sälja det. Men, ska du gå runt i skrynkliga kläder Viktor? undrar ni då. Nej, det ska jag inte.
Så här ligger det till. Min kompis Martin har alltid släta, skrynkelfria kläder. Har du en mangel hemma? frågade jag Martin. Han skrattade åt min dumma fråga och gick in sovrummet och kom ut med en blå platta med massa hål i. Nej, Viktor, jag har ingen mangel hemma. Jag har en Flip Fold!

Tadaaa! Inga fler skrynkliga skjortor, inga fler handdukshögar. Bara Flip, flip, flip and fold. And best of all – it's fun!
Men jag varnar er, satsa på en Flip Fold och ingen billig kopia!


Så himla kul! Jag vill inte göra något annat nu än att vika kläder!

Dammallergisk lycka

Extreme home makeover är ett TV-program som får de flesta att bli lite blödiga. Att människor som inte har det så lätt och alltid får jobba i motvind och dessutom gör massa nytta för andra människor får något tillbaka är ju faktiskt väldigt rörande. Och det är inte lite de får tillbaka. Nej, nej. Deras skjulliknande hus i friggebodstorlek som är hem för åtta personer blir jämnat med marken och utbytt mot ett mindre palats. Ja, nästan i alla fall. Åtminstone får huset storleken av en normalstor villa på Djursholm. Sen får familjen en pool, ett par schyssta bilar och lite annat smått och gott.
Och det är ju bra, eftersom de ofta är sju åtta personer i familjen och ett av barnen har extrem dammallergi. Då är det bra med ett stort hus.
Det visar sig att just det där dammallergiska barnet har en ruskig faiblesse för prinsessor och ett annat barn i familjen älskar racerbilar. Detta blir programledaren Ty Penningtons uppgift att ta sig an. Han tänker uppfylla dessa barns allra högsta drömmar.
Med hjälp av hela lokalbefolkningen i staden där familjen bor rivs det gamla huset och det nya byggs upp på några ynka dagar (tänk om svenska hantverkare kunde arbeta på det viset också).
Familjen kommer hem efter några dagars semester och nån lokal byggherre håller tal om hur bra familjen är och sedan skriker alla "move that buss" och bakom bussen (som om den skulle kunna täcka det nya Abu Dhabi-stora huset) står ett sprillans nytt skinande hus. Familjen gråter, lokalbefolkningen gråter, alla i TV-soffan gråter men Ty Pennington har istället klättrat upp i ett träd och vrålar i sin megafon att de ska gå in i huset. Tårarna fortsätter och både det nya huset och alla TV-soffor blir allt blötare. När man fått följa med i princip alla husets rum är det dags för Ty's överraskningar. Först pojken med racerbilsdrömmen: Han öppnar sakta dörren till sitt nya rum och får beskåda ett rum som är inrett som en racerbil. Sängen är en racerbil, skrivbordsstolen är direkt tagen ur en Formel 1-bil, på golvet är heltäckningsmattan en enda stor bilmatta, tapeterna har stora bilder på bilarna från filmen Cars (Bilar, svensk översättning) och sist men inte minst har han fått en riktig bilsimulator. Pojken skriker och säger "Oh my god" minst tjugo gånger och vet inte riktigt vart han ska titta. Oh my god:en blir bara högre och högre ju mer han ser av rummet. Han når klimax när han ser bilsimulatorn.
Ty's nästa överraskning är den dammallergiska flickans rum, hon med prinsessfaiblessen. När hon öppnar dörren till sitt nya rum möts hon av ett starkt ljusrosa sken och ett rum som är som tagen ur en prinsess-saga. En säng med sänghimmel och på sängen ligger en rosa sidenprinsessklänning, ett prinsess-skrivbord (?), rosa tapeter med strassdeltaljer, en garderob fylld med sidenkläder i olika rosa nyanser,  men det bästa med rummet är prinsess-slottet som står i ena hörnet. Ja, det står faktiskt ett prinsess-slott där, med torn och allt. Flickan springer in i slottet och upp i tornet, skriker Oh my god och springer ner igen och sen in i slottet en gång till. OH MY GOD!

Är det inte underbart?
Men det jag har börjat fundera på är när barnen växer och blir lite äldre. Är det så roligt att ha ett prinsess-slott eller en säng formad som en racerbil i sitt rum när man är typ 15? Eftersom familjen inte har så mycket pengar så är det högst osannolikt att de skulle renovera barnens sovrum bara för att de tröttnat på prinsessor och racerbilar.
– It's not gonna happen!

Undra hur Ty Pennington skulle inreda mitt rum? Med en fotbollsformad säng och ett fotbollsmål vid ena väggen, ett smeg-kök i garderoben eller förhoppningsvis ett sånt där Heineken walk in closet-kylskåp!


Please, Ty?

RSS 2.0