Din skojare där...

Vad är det bästa med att vara en trappa?... Jo, att så många går ner på en!

Kom på den vid matbordet idag.

Kändistätt

Onsdagen började med att jag såg bröderna Gallagher i Globen. Men det kanske inte var så oväntat eftersom jag hade köpt biljett till Oasis-konserten. Efter det såg jag Michael Nyqvist (Grabben i Graven bredvid, Så som i himmelen m.m.) tillsammans med Peter Magnusson (Pyjamas, Heybaberiba m.m.) på Marie Laveau. Där huserade även grabbarna från Sugerplum Fairy och Molotov Jive-grabbarna, som jag sågade för inte allt för  länge sen. Jocke Åhlund (Caesars och Teddyberas Sthlm) var där, även en kille som var en blandning mellan Thåström, Stefan Sundström och Tommy Nilsson var där. Thåström-Sundström-Nilsson-snubben såg mycket bekant ut men var omöjlig att placera. Eftersom han bar en Sören-i-skärgårdsdoktorn-keps trodde jag och mina kompanjoner att det var Thåström. Jag skickade iväg tre sms till Thåström-fanet Martin.
Sms 1 klockan 23:38: Thomas hävdar att Thåström är på Marie Laveau! Han och Pelle ska gå och bekräfta det nu!
Sms 2 klockan 23.40: Och ja, jag såg Thåström. Men en annan snubbe säger nej. Keps har han. Det måste vara han!
Sms 3 klockan 23:46: Verkar inte vara Thåström. Men sjukt jävla likt. Ja jävlar.
Det jag inte visste vid denna tidpunkt var att Martin just då, när han får mina tre sms under åtta minuter, sitter brevid den riktiga Thåström lite längre ner på Hornsgatan. En kvart efter midnatt får jag ett eftersänt sms (dålig mottagning på Marie Laveau) från Martin: Du, jag sitter bredvid Thåström. Så nej...

Jag avslutade jag kvällen med att ta nattbussen hem med den kanadensiska powertrion Rush! Vad säger man? Världsklass!

I dag tittar jag på TV-serien som kom samma år som jag föddes, 1986. Varför sänder inte någon kanal Alf längre?


OASIS


Kan bli ett jävla drag ikväll!

OST-VÄST-NORD-SYD


Om knark är bajs, är alltså bajs knark. Det måste vara därför polisen och tullen alltid tar på sig en gummihandske och letar folk långt upp i tarmen. Jag har aldrig förståt det tidigare. Man lär sig något nytt varje dag.

En annan sak jag undrat över är metaforen få för gammal ost. Jag undrar vilken ost, alltså vilken sort. Präst, Gouda, Edamer, eller kanske høng eller om den är gammal borde det vara en lagrad parmesanost eller en smakrik mögelost.

En tredje sak jag reflekterat över är när man använder ordet död för jättetrött eller utslagen. Det kan bli så fel och roligt, även om döden inte är roligt: Jag, Thomas och Robban tänkte gå ut i kväll, men jag är sjuk och Thomas är helt död och Robban också. På träningen i söndags var Thomas helt död, eftersom han hade kört ett benpass på gymmet innan.

Astrid

Jag brukar tänkar på hur jävla mycket Astrid Lindgren har skapat. Det är helt otroligt. Vilken jävla fantasi och skaparglädje. Alla barnsagor har Astrid gjort. Mio min Mio, Bröderna Lejonhjärta, Ronja Rövardotter, Lotta på Bråkmakargatan, Barna i Bullerbyn, Karlsson på taket, Rasmus på luffen, Saltkråkan, Kajsa Kavat, Emli i lönneberga såklart, Transformers, X-men. Det går att rabbla hur länge som helst. Hon har gjort allt. Det är oslagbart.

Det är därför jag har beslutat mig för att en dag bli författare. Det är mitt drömjobb. Kanske köra en Henning Mankell och hänga lite i Moçambique, eller som Läckberg och skriva på Koh Lanta, eller varför inte som Håkan Nesser och bosätta sig på Gotland med en skrivmaskin och pendla mellan hemmet och stenugnsbageriet. Äta nybakade bullar och fundera på hur kapitel 24 ska gestalta sig. Det vore livet. Åka på diverse resor för att göra research till boken.

Så blir det, en dag skriver jag en bok. Läs den!

Söndag

Söndagen tillbringades på en kinesisk resebyrå (!) där Papier Maché tryckte (brände, gjorde omslag samt stämplade) cirka 400 skivor. Så om du vill ha ett exemplar så säg till! Besök även våra eminenta hemsida: www.papiermache.se


Frenetiskt arbete! Söndag är ingen vilodag för Papier Maché. Ebbot var där men glömde sin favoritklänning på väggen!


Camen's fader och basisten Calle!


400 skivor med omslag och stämpel!

Lördag

Soundtrack Of Our Lives live på Bengans! Mycket spektakulärt och bra.


EbbotOh George


Namnsdag!

Idag har jag namnsdag! Egentligen har Viktor namnsdag den 12 mars, tillsammans med Victoria. Men eftersom Victoria (Bernadotte) ville ha dagen för sig själv flyttade hon Viktor till den 22 januari tillsammans med Vincent. Viktor och Victoria är ju det mest logiska. Precis som Göte och Göta, Julia och Julius, Josef och Josefina och så vidare.

Vissa familjer firar sina namnsdagar som födelsedagar. Presenter, tårta, släkt och vänner, sång och dans. Det gör inte vi. Men ja ska i alla fall äta ett namnsdags-wienerbröd! Alltid något!

Dagens låt

Serier?

Jag har börjat tröttna på alla dessa värdelösa serier. Nemi, Assar, Doris och allt vad de heter. Ofta finns det ingen poäng. Jag läser om serien tre-fyra gånger men förstår ändå inte, tills jag inser att det inte finns något att förstå. Den ska vara så, helt poänglös. Allt för ofta säger de knappt något annat än stön, flämt eller frrrpp i de fyra rutor som de fått i DN, Metro, Aftonbladet etcetera. Den enda serien som faktiskt har lite text är Rocky, men den är inte heller rolig alla gånger. Men den har åtminstone en poäng, eller ett försök till en rolig slutkläm. Men 99 procent av alla serier är så tragiskt tråkiga och dåliga. Får tecknarna verkligen betalt för de serier de ritar? Och vilka skrattar åt dessa?

Jag ritade en egen serie i ett försök visa hur dåliga serierna faktiskt är. För de är inte bättre än så här.

Jojje Av Viktor Meidal

Wild Kids

Jag har varit laddad ett bra tag nu. Inte ätit någon julmat eller julgodis, bara ätit barr, myror och bark för att hålla mig i trim. Jag har tränat styrka, uthållighet, smidighet och även mental träning inför utagningarna av Wild Kids. Jag ska med den där helikoptern. Men idag hände det som inte fick hända. I morse när jag vaknade kände jag mig ovanligt svag. Halsen kändes som en igenmurad domkyrka där Gregorian Munkarna använder stora hackor för att hacka sig ut. Jag frös trots att jag la mig i ugnen och satte på 225°C Grillvärme. Jag kände att jag inte hade någon lust att snöra på mig pjäxorna och ta mig ut i spåret med mina felvallade skidor, som glider lika dåligt som en stjärtlapp på sommaren. Jag kände att jag helt enkelt inte orkade köra hinderbanan 60 gånger med en ryggsäck fylld med inbundna Stieg Larsson-böcker.

Jag får nöja mig med att sträckkolla Wild Kids-boxen och komma igen till nästa års uttagningar. Då jävlar Ola Lindholm, då är det jag som är Wild Kids!

Grönt är visst fint

Jag läste en intervju med sångaren i bandet Molotov Jive, Anton Annersand, i DN På Stan. Han påstod att grönt, alltså gröna kläder, endast passar bra på snusmumriken. Vad är det för snicksnack? Han är den typsika urtypen av en svensk, ung rocker. Precis så som Gustav Norén i Mando Diao var när han nådde toppen, blev utsedd till Sveriges bäst klädda man och så vidare. Dryg och jävligt indie möter 50-60-tals rock med inslag av gammal polisfilm från New York samt en nypa Manchesterhumor.

Det känns som om Anton har tänkt ut ett riktigt bra svar på varje fråga fast på samma gång svarat helt spontant och lite "crazy".

Favoritgata: Åsögatan, för den är enkelriktad.
Vadå den är enkelriktad? Vad spelar det för roll. Typsikt nu-svara-jag-lite-flummig-så-det-blir-coolt. Så jävla AV!

Favoritlyxartikel: Hushållspapper.
Typsikt svar för att visa att han uppskattar den värld vi lever i samt att han är vänsterpartist. Jag är tacksam för det lilla här i livet. Bullshit!

Favoritråvara: Tomat, avokado.
Favoritfärg: Svart som molnfria nätter.
Favoritskor: Boots från beatwear UK med kubansk klack.
Kom igen, det finns mycket bättre råvaror än tomat, till exempel lök är mycket mer användbart. Svart som molfria nätter tänker jag inte kommentera. Men kubansk klack? Jag kan ändå påstå att jag inte är helt förvirrad inom mode, men kubansk klack? Är klacken gjord av cigarrer då eller?

Nu kommer det värsta svaret:
Modeförebild: Thåström -87, Springsteen -75, Syd Barrett -68.
Nu börjar det bli allvarligt otäckt. Jag skulle isåfall säga att jag är jävligt inspirerad av Chuck Norris -93, Ingvar Kamprad -85, MC Hammer -89.
Men frågan är hur stor skillnad det var på Springsteen 1975 från 1974? Eller han kanske gick in i helt ny fas -75? Nu blir jag indiepoppare, med stora glasögon utan glas, sotarmössa och en konstig parkas.

Flera av svaren känns som två fingar i halsen. Om du vill känna det själva kan du läsa hela intervjun med Anton Annersand.

Veckans hatord: OVERSIZE (Typ Bästa huvudbonaden: Gubbkeps oversize.)

(Jag slog även upp Kubansk klack: konformad träklack i flera lager, rak in mot hålfoten, snedställd utifrån. Den typiska westernbootklacken). Så jävla snyggt...

Svensk Charter

Semestersvenskar! Vilket underbart program. Det sklidrar den typiska charter-svensken på pricken. Alla profiler är med, det gamla paret som bytt ut kanarieöarna mot Thailand. Tanten bjuder på ett härligt citat: Man måste ju inte äta thailändsk mat, det finns ju till exempel pommes frites och kyckling.

Sen har vi kusinen från landet-killen, 12 år, halvfet, tycker allt är tråkigt utom dataspel. Han håller sig helst i skuggan med t-shirten på och sörplande på en läsk, ett konstant intag av läsk. Läsk, läsk, läsk.

Kusinen från landet-killens pappa såg ju lagom glad ut. Iklädd ett smutsig wifebeater-linne, en för liten keps och snabba solglasögon. De hade gjort allt, elefantsafari, båttur, matat apor, snorklat. Allt som man ska göra hade de gjort! Men inte ett leende på läpparna. Men de hade i alla fall gjort allt man ska ha gjort. Valuta för pengarna.

Och sen paret från Luleå. Torrkaffe i en siaglassburk och knäckebröd. Helt oslagbart, äkta och svenskt.

Det är charter, det är så jävla mycket svensk charter. Charter! Läsk!

Internationalisera

Jag har aldrig riktigt förstått varför vi byter uttal på våra namn när vi talar andra språk. Detta gäller framförallt när vi pratar engelska. Vi heter ju det vi heter. Vi heter ju så som vi uttalar det i Sverige.

Thomas är Thomas, och inte Thåomäss. Patrik heter inte Pätrick bara för att han är i ett annat land. Viktor är fortfarande Viktor, och inte Victah. Johansson ska inte uttalas Yohänsson. Heter man Johan säger man inte Me llamo Schohan bara för att man är i Spanien. Hur andra uttalar våra namn är inte vårt problem. De kanske inte kan uttala Thomas på annat sätt än Thåomäss och Johansson som Yohänsson. Men vi som kan borde stå fast vid våra riktiga namn, våra riktiga uttal.Typiskt

Jag rös nyss eftersom jag läste en så otroligt dålig blogg. En manlig blogg. Han är några år äldre än mig. Bor säkerligen i en förort, kanske i Tyresö. Spelar kanske hockey. Har keso i sitt fjuniga skägg. Tycker att dåliga romantiska komedier är bra (!), fast han gillar dåliga actionfilmer bäst. Tycker att låten Jennie let me love you är en värdig vinnare av årets låt. Äter kebabpizza på helgerna och drar alltid samma skämt: Jag var sugen på pizza och kebab, prefekt, kebabpizza! Han tror att alla andra tycker kebabpizza-skämtet är skitroligt. Han föredrar funktionalitet och kvalité före design. Det är därför han har en multifunktionell klockan med åtta tidtagarur, inbygd kompass och termometer. Han hade epa-traktor innan han tog körkort. Han äter micromat varannan dag men har en rätt som är hans specialitet, som han skulle bjuda på om han bjöd hem en tjej på middag. Jag vill inte ens föreställa mig vilken maträtt det är. Säkert nått med bearnaisesås.Fakta-Fanny

I natt drömde jag att jag blev skjuten mitt i min glabella. Glabella är området som sitter i pannan mittemellan ögonbrynen och näsroten. Det är inte många som vet att det heter så. Om du har fått en finne på din philtrum, vart har du då fått en finne? Jo, i den lilla rännan på överläppen, under näsan. Den lilla vita halvmånen man har på nageln, framförallt på tumnageln, kallas lunula. Man lär sig något nytt varje dag.

Annat som är skoj att veta är att penisen på en knölval är cirka tre meter lång och tjuren har i snitt 91 cm, till skillnad från människans snitt på 15,2 cm. Men det är ju bättre än gorillans 5,8 cm korta!Lamm får tacka bagge

Jag blev så inflamerad av mig själv från morgondagens blogginlägg att jag bara måste fortsätta. För det första tittade jag lite på radion i morse samtidigt som jag torktumlade mina torra kläder. Sen gick jag nedför den uppförsbacke jag har vid huset. Det var kallt och halt, men som tur var hörde jag några fåglar skälla i trädtopparna. Då fick jag höstkänslor.

I skolan var jag lite nere, men det blev bättre då jag hade lektion där uppe, på våning sju. Jag hoppade över sista lektionen med ett högt skutt och tog sedan det ännu inte byggda snabbtåget hem. Väl hemma åt jag ett glas mjölk och sade hej pappa till mamma och hej mamma till pappa. Min pappa har skägg, det borde alla papper ha, men inte de papper jag har i skrivaren eller i mitt skrivblock.

Ikväll blir det filmkväll med Thomas. Så jag måste tända några ljus så det blir lite stämning. Annars låter gitarrerna inte bra. G blir ett A, och B blir ett C, men som tur var blev det ett G på senaste tentan.

Håll i hatten, sa Mumin-Pappa medan han kammade frisyren. Han har ju sin oerhört stora hatt.Kritsvart och kolvitt

Grammisgalan på fyran, Robyn live från Los Angeles på tvåan och Dom kallar oss artister med Lykke Li på ettan. Mycket musik på samma gång! In Flames vann årets rockband, Ternheim tog hem två priser, Kleerup blev årets raket, komet, rookie eller vad nu priset kallas, och låten Jennie let me love you med EMD (!) blev årets låt. Där röstade ändå svenska folket lite galet.

På tal om EMD. De är tre MQ-killar med antingen kostym, väst och skinnslips eller skinnslips till urringade tröjor eller linnen och G-starjeans med tusen påsydda märken. Snyggt! Jättesnyggt! Lite muskler och några tatueringar och de får den klassiska Big Brother-looken.

Ja, det är inte lätt när det är svårt, sa grisen och åt upp räven med hull och hår, samtidigt som han kastade katten i glashuset och tog galten vid hornen. Hellre fly än fäktas med Zorro som Muhammed Ali hade sagt.Papier Maché

Efter fyra hårda, långa, men även fantastiskt roliga dagar i studion i Sundsvall är äntligen EP:n färdig. Fem låtar signerade av Papier Maché finns nu på myspace!

Tack Fredrik för hjälpen med skivan! Studio Ladan var otroligt inspirerande! Att skivan spelades in på min uppväxtort Alnö samt att jag lirar på det guldfärgade Pearl-setet som jag en gång lärde mig spela trummor på, gör det hela extra speciellt för mig.

HD-TV

Visste du att du kan se På Spåret med HD-kvalitet? Det kan man. Då får Ingvar en otrolig lyster. Invgar Oldsberg har också en hemsida. Det är ungefär lika värt att gå in på hans hemsida som att se På Spåret med HD-kvalitet.RSS 2.0