Personprofil

Jag har tidigare beskrivit olika personer i min omgivning i så kallade personprofler. TIdigare har jag personifierat den typiska Tyresö/förortskillen, den perfekta tjejen och den perfekta killen. Dessa karaktärer dyker upp lite här och var, och det är svårt att inte göra en personprofil av dessa personer. Häromdagen dök det upp en ny person. Jag vet inte om han är så speciellt typisk, men han är ändå vanligt förekommande.

Den här personen heter säkert något helt annat men han ser ut som en Emanuel. Emanuel är rund och go. Han lever ett ganska bekymmerslöst liv. Han är dock rätt störig. Emanuel är en sådan person som allt för ofta går hem till mamma och äter middag, han bor alltså inte hemma längre vilket är ett stort steg för Emanuel. Varje gång han kommer hem till mamma får han någon av sina favoriträtter. Köttbullar med gräddsås, mycket sås ska det vara, annars får det va! Fläskkarré med bearnesås, Lomanders bearne, annars få det va! Emanuels mamma Sol-Britt lagar vädligt god, men fet mat. Hennes devis är ju mera smör desto godare mat. Emanuel håller med och ler när mamma Sol-Britt slevar upp en ny portion mat. Sol-Britt brukar alltid nypa Emanuel i kinden och säga "Du är så mager, lilla pöjk, ta lite mer nu så du inte svälter ihjäl på vägen hem". Emanuel myser när han får bada i ett hav av gräddsås, stuvad potatis och mumisga köttbullar.

När maten är uppäten pussar han mamma Sol-Britt på kinden och rullar hemåt. Hem till sin Star Wars-samling. Emanuel är nämligen rysligt förtjust i Star Wars-figurer. Chewbacca, Han Solo, Anakin Skywalker, Princess Leia, Darth Vader, R2-D2, C-3PO, Yoda och Obi-Wan Kenobi står alla prydligt uppradade på en hylla i sovrummet. Egentligen vill Emanuel ha dem i vardagsrummet, men i fall han skulle ha kvinnligt besök så har han förpassat sina "bästa kompisar" till sovrummet. Han har dock dåligt samvete för det ibland.
I sovrummet finns även ett riktigt Jedi-svärd. Ja, nästan riktigt i alla fall. Emanuel köpte det för dyra pengar på Star Wars-mässan 2004 i Malmö. Ibland när Emanuel kommer hem från krogen (om han inte fått med sig en tjej hem vill säga) brukar han ta fram sitt svärd och inta rollen som en Jediriddare. Schwung, Schwisch - DIE! Emanuel blir dock trött ganska fort på grund av sin dåliga kondition. Han går då istället till kylen och äter upp resterna som mamma Sol-Britt skickat med honom efter senaste middagen.

Emanuel är runt 30 år och jobbar i förlagsbranschen. Han är väldigt stillsittande om dagarna och en och annan bakelse slinker ner mellan telefonsamtal, fantasy-forum och vanligt arbete. Jag gissar att Emanuel bor i Sundbyberg. Han känns lite som en blanding mellan Comic Guy i Simpsons och Klimax i Tre Kronor, fast utan hagel i ryggen.

Så där ja, nu fick jag Emanuel ur hjärnan. Skönt!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Haha. "Béarnaisesåsss.. Mullenö!"

2009-04-15 @ 17:59:39
URL: http://roennmark.blogg.se/
Postat av: Vicious Vero (nejdå jag skall dig ej härma)

Otroligt underhållande!

2009-04-15 @ 18:13:30
URL: http://veronika2.blogg.se/
Postat av: Anna

HAHAHAHAHA Gud. Här sitter jag och skrattar i pausen på CL. Du är för rolig du. Mer sånt här!

2009-04-15 @ 21:47:37
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Anna

Ja du Emanuel. Man skulle väl kunna säga att du hamnade mitt i chatt-dramatiken! JAAAAA mermermer. Förresten gjorde väl du en personprofil om mannen i chatten?

2009-04-16 @ 14:12:22
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Anonym

När Emanuel åker till fjällen då hyr han ett par snowblades! Klockrent Viktor!

2009-04-16 @ 22:42:32
Postat av: Jonas

Oj, mitt namn kom inte med. Men nu fick du en till kommentar.

2009-04-16 @ 22:43:22
URL: http://schodda.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0