Den typiska Tyresökillen

Jag fortsätter min serie om typiska människor i vår omgivning. Tidigare har jag skrivit om den perfekta tjejen och den perfekta killen, nu har turen hamnat på den typiska Tyresökillen. Det inkluderar nog många andra killar i instängda förorter och inte bara i Stockholm utan kanske även i andra städer i vårt avlånga land.

Den typiska Tyresökillen är en kille som de flesta av oss känner. Alla har någon bekant som är en Tyresökille, kanske en gammal klasskamrat eller någon man jobbat med på något sommarjobb för ett antal år sedan. Tyresökillen har ofta färgat hår, ibland svart, ibland blonderat. Det tycker han är snyggt. Svart hår passar bra till den svarta tribalen som slingrar sig från ryggraden ut på skulderbladen. Den gjorde han i Magaluf 2001.

Den vanliga outfiten är grå luvtröja, alltid luvtröja, eller rättare sagt luvtröjejacka, en tjock halskedja, basketskor som är lika stora som tallinkbåtar, butiksslitna jeans från energie eller från G-star, t-shirt från Ed Hardy och fortfarande en von dutch-keps.

I musikväg lyssnar Tyresökillen på amerikansk rock eller det som spelas på Bandit. Takida, Simple Plan eller till helgen kan det även bli lite eurotechno som dånar ur den onödigt dyra surround-stereon. Blanksvarta högtalare, höga som små skyskrapor, i varje hörn. I bilen, en pimpad Golf GTI, blixtrar stereons display i en mängd olika fäger till basens dunk och eurotechnons intenvisva virveltrumma; snabb, snabbare, snabbast.

Tyresökillen är snickare eller bilmeck, han kan även jobba på lager. På fredagarna syns han gående från systembolaget med en, ibland två plattor starköl, eller ibland Stockholm 7,0. Senare på fredagkvällen blir det pizza eller kebab och uppladdning i lägenheten med eurotechno, eller kanske en gammal klassiker; Summer of 69 med Bryan Adams, eller ännu bättre, remixen från Mega Mania-skivan. Tjilli eller Källan är de givna ställena, perfekt med gratis källan-taxi från centrum. Annars om det blir en sväng till stan blir det gärna Kickis eller Hirschen. Bra (läs:dålig) musik och många likasinnade, fullast vinner.

No offense Tyresökillen, vi känner ju varandra även om vi inte umgås...

Kommentarer
Postat av: Karimm

haa, jag måste säga att jag inte känner igen mig. Tur kanske det? Tack för söndagen, lycka till ikväll, 2 mål av Viktor Torres kanske? Din Båtbild blev riktigt bra, Fotograf på deltid kanske, spana in.

2008-09-28 @ 19:15:18
Postat av: Peete

Förortsmentaliteten i ett nötskal. Luvtröja = gangstah!

2008-09-29 @ 11:09:52
URL: http://sallskrack.blogg.se/
Postat av: Folke

Nu är jag inte så insatt i bloggens ironi men vi får väl hoppas att den här var genomtänkt "Summer of 69 med Bruce" ;)

2008-09-30 @ 16:40:07
Postat av: Soulsurfer

Tyresö känns väldigt whitetrash 2008

2008-10-01 @ 18:40:57
Postat av: Emilie

Har han inte piercing också? Eller HAR HAFT piercing? I ögonbrynet. Nu är det bara ett ärr.

2009-04-19 @ 20:56:04
URL: http://spegeltjejen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0