Småstjärnorna på slottet

Jag har tittat några avsnitt på programmet Stjärnorna på slotten. Underhållande. Men jag vet något som vore ännu mer underhållande. Min idé är inte i sig unik, det har gjorts förut men aldrig i denna tappning.
Ni minns väl Sikta mot stjärnorna? Efter det kom ju dundersuccén Småstjärnorna. Robinsons lite mer barnvänliga variant Wild Kids – också succé. Till och med Lilla Melodifestivalen har gått hem i vartenda hushåll runt om i Sverige. Barn är helt enkelt underhållande. Titta bara på Idol – bara kids. Ingen i idol är väl äldre än 15? Och det är ju det som går hem.
Så SVT borde helt enkelt satsa på Småstjärnorna på slottet. Kanske att de till och med ska döpa det till Småstjärnorna på prinsesslottet för att göra barnvinkel ännu tydligare.

Tänk att man sätter ihop, låt oss säga Amy Diamond, Molly Sandén, Eric Saade (jag vet att han är typ 22 år och faktiskt skulle kunna kvalificera sig för riktiga Stjärnorna på slottet men han känns ändå som ett barn. Alla hans fans är i alla fall barn), Benjamin Wahlgren och Chloé Schuterman.

Idén med Stjärnorna på slottet är att varje kändis får en egen dag då de får göra precis vad de vill, prata om sig själv, bestämma mat – ja, hela dagen handlar om just den personen.
Småstjärnorna på prinsesslottet fungerar precis likadant.

Hur skulle då Amy Diamonds dag se ut?
Jo, hon verkar ju vara av den där duktiga flickan-typen så det skulle vara uppstigning klockan 07.00 för lite morgongymnastik samt varmt honungsvatten för att mjuka upp stämbanden. Sedan skulle alla tillsammans be en bordsbön innan frukost. Men Amy känns ändå lite som tjejen som också vill bjuda på det lilla extra. Och vad går upp mot ett riktigt ordentligt McDonalds-kalas? "Men ingen fyller ju år!?" kanske Benjamin Wahlgren utbrister. "Tihi, jag vet. Knäppt va!" skulle Amy svara och så skulle alla fnittra så att pommes fritsen flög som scudmissiler över bordet.
Amy berättar lite om sitt oerhört tuffa liv som barnsuperstjärna, gråter en skvätt då hon berättar om när hennes mamma blev arg när hon hade ett (1) fel på matteprovet i fyran och sen knyter hon ihop hela dagen med att sjunga sin egen låt What's in it for me acapella framför en lägereld.

Sen har vi Molly Sandéns dag.
Molly är ju inte direkt nyfödd. Hon får väl till och med gå på systemet i år. Hon har dessutom blivit utsedd till Sveriges 88:e sexigaste kvinna i tidningen Slitz 2011 – det blir man ju inte om man är ett barn. Men hon är urtypen av en tjej som aldrig riktigt vill växa upp. Molly hade garanterat gjort dagen till ett enda långt pyjamasparty. Molly har en pyjamas fullpepprad med små nallebjörnar som håller i ett hjärta (Eric Saade har en pyjamas i skinn och nitar). De hade stannat inne hela dagen med nerdragna persienner för att simulera att det var natt och tittat på ett Disney-marathon. Molly delar senare ut godiskaktusar (en gurka med instuckna godisspetsade tandpetare nedstoppad i en kruka) till alla småstjärnor samt att hon har gjort en jättestor bål – alkoholfri såklart. Hon bjussar också på grönsaksstänger med dipp – "så himla gott men samtidigt sååååå nyttigt". Framåt kvällen då Molly fått i sig alldeles för mycket godis och alkoholfri bål får hon ont i magen, blir sur och går upp och lägger sig. Amy Diamond ser sin chans att gå och lägga sig tidigt med valsen "jag går och tittar till henne".

Eric Saade.
Här förväntar man ju sig något riktigt jävla bad ass. Jag menar har man solbrillor på sig dygnet runt, fingerlösa skinnhandskar och uppdragen luva så måste man ju bara vara supertuff, som min mamma skulle ha sagt.
Saades dag går i alla fall ut på att leka en massa roliga lekar: Ryskaposten, mörka rummet, sanning eller konsekvens och jag har aldrig.
Kort efter att leken Sanning eller konsekvens påbörjats springer Drama Queenen Molly gråtandes iväg efter att Eric Saade listat Amy Diamond som etta på sanningsfrågan "lista dina 3 bästa kyssar". Benjamin fattar ingenting och Chloé Schuterman står mest och poserar framför web-kameran för dagens outfit-bilden.
Eric Saade avrundar kvällen med att spotta Benjamin i ansiktet och kalla honom "pajas" då han inte förstod leken Jag har aldrig. Benjamin drack hela tiden eftersom han aldrig hade gjort något!

Ja, det kanske räcker så. Men det skulle vara underhållande TV. Det skulle bli en sådan braksuccé. Och tänk rubrikerna! Kanske något i stil med detta gamla blogginlägg från 2008!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0