COZY!

I dag är det höst. Det regnar, blåser och man fryser även fast man har långkallingar. Ändå så gillar jag hösten och de flesta jag pratar med (vilket inte är så många) gillar också hösten. Jag tror att det beror på att man kan ha på sig så där riktigt mysiga höstkläder. En oversizead stickad tröja, en fyra meter lång halsduk, ett par rejäla boots och en anorak gjort av olja(?). Och inomhus kan man kura ihop sig i soffan med en mjuk pläd och en enormt stor kopp te. Tekoppen ska helst vara lika stor som en bunke i storlek XXL och man ska hålla den stadigt med två händer, örat på koppen är mest för syns skull.
Man myser på hösten. Hela tiden så myser man. Man myser på mysiga cafén. Man äter crêpes (krepps) på nån mysig restaurang på nån pittoresk gränd i Gamla stan. Man tar långa mysiga höstpromenader med medhavd fika och vid nåt mysigt ställe, gärna på ett berg, så sätter man sig ner och myser med kaffe och bulle. Så jävla mysigt. Mys, mys mys. Och sist men inte minst så myser vi med levande ljus. Några värmeljus på bordet en mörk kväll och det blir världsrekord i mys!
Vi svenskar är nog världsbäst på att mysa. Vi kan alltid mysa.
När vi vill visa att vi myser så lyfter vi upp axlarna så långt mot öronen det bara går, rynkar på näsan samtidigt som vi lite, lite skakar på huvudet. Vi håller också gärna armarna hårt indragna mot kroppen och händerna knutna strax framför hakan. Så som vi gör när vi gosar med en hundvalp, då gör vi underfär likadant fast händerna håller då i valpens mjuka tassar eller kinder.
När vi gör detta uttryck då vet vi att vi verkligen myser.

Det märks tydligt att vi svenskar gillar att mysa, för det finns tusentals mysiga prylar att köpa för att göra det mysiga ännu mysigare. På prylsidan coolstuff.se finns en helt egen sida med prylar med extremt hög mysfaktor.
Jag menar vem vill inte mysa i en filt med inbyggda ärmar?
Eller tänk hur mysigt det blir med ett par värmetofflor! Det är som mikro-mat fast med mys. Man bara slänger in dom i mikron i 90 sekunder och sen har man ett par "supermysiga tofflor"! Mysfaktor 100!
Men prylen med absolut högst mysfaktor måste ju ändå vara Giant Microbes. Liksom vem vill inte krypa upp i soffan en riktigt regning och ruskig dag med klamydia, syfilis, acne, malaria eller en helt supermysig fettcell?
Så jävla mysigt!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0