Med en glass i min mun, och sandaler av plast...

Sol, avslappning och bekvämlighet är tre ord som man förknippar med semestern. Under den kalla och mörka vintern drömmer vi om hur vi ska slappa i en solstol på altanen eller vid sommarstugan under semestern. Lata dagar med ett grässtrå i mungipan. Vi föreställer oss hur vi gör precis ingenting under semetern. Total avslappning.
Vinter blir till vår och vår blir tillslut till sommar. Den totala avslappningen knackar på dörren. Äntligen är det dags att glida ner i brassestolen och försvinna i någon slags tidlös drömvärld.

Så mycket semester är ungefär vad den vanliga svensken får. Alltså bara en dröm av hur underbar och skön semestern är. När den första semesterdagen anländer så är det inte läge att ligga på latsidan. Nej, nej. I kväll ska det ju grillas. In i bilen och köra ut till ett smockfullt Ica Maxi. Armbåga sig fram till köttdisken för att få tag i ett par flintastekar. Grillkol, tändvätska, sallad, bea, bröd, potatis. Här ska grillas. Skynda, stressa, fortare, fortare, måste hem och tända grilljäveln.

Drömmen om lathet ute på landet har länge varit nära men nu är dagen här. Nu kan man äntligen läsa en bok under ett träd eller glida ut med roddbåren och meta. Ta ett djupt andetag och andas ut stressen och stadslivet. Eller ta ett djupt andetag för taket ska lagas, stugan ska målas, fram med lien, grästrimmen, gräsklipparen och häcksaxen...

Svensk sommar är ändå det bästa. Lagom varmt, grilla, umgås med familj och vänner, spela kubb, jordgubbar och sist men inte minst: bygga om altanen! Aah, livet! Åka till statoil och hyra släp. Därefter till Bauhaus nya drive in och köpa bräder. Fram med kofoten bort med det gamla, på med det nya.

Semester var det visst!

Glöm inte den uppblåsbara krokodilen! Ett måste på semestern.

Kommentarer
Postat av: Andy

Got to fuckin love it! Svensken jobbar hårdare på semestern än på jobbet! Näe tacka vet jag Frankrike där vet man vad ledighet är pimpla lite vin äta en baguette surfa 1 timme kanske dricka en kronenburg.

Svenskar är rätt korkade det finns ju hantverkare

2009-06-01 @ 18:09:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0