Svensk Charter

Semestersvenskar! Vilket underbart program. Det sklidrar den typiska charter-svensken på pricken. Alla profiler är med, det gamla paret som bytt ut kanarieöarna mot Thailand. Tanten bjuder på ett härligt citat: Man måste ju inte äta thailändsk mat, det finns ju till exempel pommes frites och kyckling.

Sen har vi kusinen från landet-killen, 12 år, halvfet, tycker allt är tråkigt utom dataspel. Han håller sig helst i skuggan med t-shirten på och sörplande på en läsk, ett konstant intag av läsk. Läsk, läsk, läsk.

Kusinen från landet-killens pappa såg ju lagom glad ut. Iklädd ett smutsig wifebeater-linne, en för liten keps och snabba solglasögon. De hade gjort allt, elefantsafari, båttur, matat apor, snorklat. Allt som man ska göra hade de gjort! Men inte ett leende på läpparna. Men de hade i alla fall gjort allt man ska ha gjort. Valuta för pengarna.

Och sen paret från Luleå. Torrkaffe i en siaglassburk och knäckebröd. Helt oslagbart, äkta och svenskt.

Det är charter, det är så jävla mycket svensk charter. Charter! Läsk!

Kommentarer
Postat av: Andreas

Jag skäms som svensk att se detta! Vidriga människor! Varför måste svenskar förstöra allting? först Spanien sen St anton nu Thailand. Nä nu ska bli Holländare

2009-01-15 @ 18:21:46
Postat av: kräm

Ja men då är jag med! Victah låter ganska ballt måste jag erkänna. Hade du snabba bågar i Australien?



Jorå det rullar på. Sjukt mycket att göra nu. 3 uppsatser och en intervju ska va inne med en veckas mellanrum. Intervjuade Peter Wennman från Sportbladet. Det var riktigt kul! Sen letas det ny bostad, de ska renovera mitt hus. Själv då?

2009-01-16 @ 00:08:58
URL: http://erikssoonn.blogg.se/
Postat av: holtzen

Schulman! Du tar tanken ur hjärnan och orden ur munnen, sedan printar du ned allt så smidigt. Eloge!!!!!!!!

2009-01-19 @ 14:38:48
URL: http://sjukt va - johannaholtz.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0