Personprofil: Pellejöns!

Så var det dags igen för en personprofil. Denna person kallar jag kort och gott för en Pellejöns. Jag skulle inte kalla Pellejöns för en tönt, även om han i högsta grad är det, eftersom det säkerligen finns dem som anser att jag är en tönt.
Pellejöns är helt enkelt en Jöns (Jöns är även ett namn som cirka 800 svenskar bär - men jag syftar mer på jöns som i jönsig).
Förstår du inte vad jöns eller jönsig betyder så kommer du förstå det om en liten stund.

Pellejöns är en medelålders man i en 20-årings kropp. Lill-gammal är lite fel ord då det används på barn. I norrland skulle man kalla honom för gammpöjk. Pellejöns beter sig alltså som om han vore 15-20 år äldre än vad han egentligen är. Han hänger inte riktigt med i trederna som swischar förbi. Han skulle troligtvis har mer att prata om med våra föräldrar än med oss.
Om Pellejöns skulle bjuda ut en tjej och fråga om hon vill gå ut och dansa menar han inte att skaka rumpan på La Habana på Sveavägen. Nej, han menar då att svänga runt sin date på en dansbana till tonerna av Scotts, Rolandz eller kanske sextetten Bengt Hennings. Kläderna vid ett sådant festligt tillfälle skulle kunna vara en instoppad volangskjorta i någon glad färg.
Om Pellejöns mot all förmodan skulle gå ut och klubba skulle han garanterat ta med sina öronproppar. Trots detta skulla han nog anse att ljudet är otäckt högt. Uscha-buscha! Vad beställer då Pellejöns i baren? Jo, en färgglad paraplydrink tycker han är festligt. Han skulle snabbt bli berusad och kanske säga något, för honom, vulgärt eller kanske bli lite pinsam och säga saker han inte ens skulle tänka på i nyktert tillstånd.
Berusningen skulle snabbt övergå till huvudvärk och illamående.

Pellejöns är sällan spontan. Han tänker först och handlar sen. Han bryr sig mer om gardinstänger än om fotboll. Trots att han är född på sent 80-tal kan han tycka och säga att det var bättre förr. Precis så som 50-talisterna kan säga, de som faktiskt levde förr i tiden. Han kan även kalla människor i hans egen ålder för dagens ungdom efter en tung suck.

Pellejöns sover i pyjamas och har Nalle Puh-lakan. Hans favoritkudde har Nasse på örngottet. Han tycker fortfarande det är roligt att sjunga låten Hakuna Matata från Lejonkungen. Han är snål, feg och har en tendens att börja skämtgråta och prata med bebisröst när han inte får som han vill. Han är en av ytterst få på denna jord som faktiskt använder ordet Jippie! på riktigt när han blir glad, och det kommer från hjärtat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0