VG-

Livets stege är ibland väldigt jobbig att klättra. Det finns ju många vägar att välja. Jag har tänkt på dem som tar den tuffa vägen, och då menar jag inte den kriminella vägen utan den oerhört seriösa vägen. 

Man har målet framför sig: Toppjobb, juridik, kanske advokat. För att komma dit måste man ha jättebra betyg på gymnasiet. Så på gymnasiet måste man jobba som fasen för att lyckas, om man inte är riktigt smart och får mvg i alla ämnen utan att plugga en enda minut, men det är inte många som är så duktiga. Sen efter tre års frenetiskt pluggande för att få till snittet på 20.0 så börjar fem års intensivt läsande, från morgon till kväll. Läsa en bok på 876 sidor på engelska från måndag till torsdag osv. Tillslut, fem år äldre och klokare, äntligen dags att börja jobba. Då är det inte slappa dagar 8 till 16, nej det är 8 till 21 och så lite på helgen. Visserligen bra betalt men inte om man delar det på antalet arbetstimmar. Det känns som om det jobbiga aldrig tar slut i vissa branscher. Det borde vara så att om man pluggar hårt så får man ett slappt jobb och tvärtom.

Jävlar vilket tufft jobb jag skulle få då. I morgon, veckans andra lektion, 10-12, sen är det helg.


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, det är hårt att plugga. I dag ska vi sitta på Copacobana och förebereda oss inför morgondagens seminarium med kaffe och bulle. Det är tufft alltså, jävligt tufft.

2008-09-18 @ 10:25:15
URL: http://enheligko.blogg.se/
Postat av: Astronauten

Hej! Jag undrar om du skulle kunna tänka dig att ägna en minut åt att vara supersnäll mot mig och rösta på mig i den här fototävlingen



http://microsites.nokia.se/6220/index.php?thanks=1#/grid/1/-1/votes/5185986



Vore hur snällt som helst och det skulle göra mig jätteglad! :D



PS. Du kan även vinna en mobiltelefon när du röstar :)

2008-09-18 @ 10:28:44
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Astronauten

Tack så jättemycket! :D

2008-09-18 @ 17:40:31
URL: http://astronautenochfrank.blogg.se/
Postat av: Mrs Kylig

Jobba mindre, Lev mer.

2008-09-18 @ 19:45:34
URL: http://en-till-blogg-blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0