Inlägg från 1 mars 2009

Jag vet att det är väldigt oskönt att skratta åt sina egna skämt, men jag fick nyss en skrattattack åt detta inlägg jag skrev för cirka två år sedan. Här komme det:

För ett antal år sedan, jag tror det var under fuckin-åmål-perioden (typ mellan renässansen och star gate atlantic-tiden), ville alla unga damer, och eventuellt någon kille också, ha en Handy Stitch! Tv-shop storsatsade på allt som man kunde ta med sig på semestern samt fälla ihop under sängen. I och för sig behövde man inte lägga in Handy Stitch under sängen.

Fördelarna med denna unika mini-symaskin var istället att man kunde ta med sig den överallt, samt sy vart man än befann sig. På tåget, i bilen (om man inte körde såklart), i solstolen, ja till och med under biofilmen, för den är ju så tyst också.
Jag kan inte annat än hålla med. Tänk om man blir sugen på att sy till nya volanger till gardinerna när man är och campar i vildmarken. Vips, med Handy Stitch är det möjligt. Eller om man får ett sådant oerhört sug av att sy in sina jeans på krogen. Man kanske har bootcut-jeans och inser att det faktiskt inte är så jävla inne som veckorevyn eller Sophie Fahrman säger. Vips, löst med Handy Stitch.

Sen kan man bli dagens hjälte om man har en Handy Stitch i väskan/fickan. Till exempel om man åker rutschkana med sin bästa kompis och bästa kompisens byxer fastnar och rivs upp. Kompisen blir helt förskräckt. Då är det lugnt, du bara langar upp den, alltså Handy Stitch, och säger Nemas Problemas! Här ska ingen behöva visa mer hud än nödvändigt. Däremot är Handy Stitch nödvändig i alla damers väskor, faktiskt i alla killars fickor också!
Så köp en du med! Och köper du inom 10 dagar så får du en extra Handy Stitch på köpet. Då kan du sy dubbelt så fort eller ge bort en till din bästa kompis!


Det handlar inte om vad du ska sy, utan när du ska sy!

Spårar ur...

I julas fick jag På Spåret-boken i julklapp av mina systrar.

På Spåret-boken är en bok fylld med 2500 frågor och en liten dosa som slumpar fram olika frågor. Till varje fråga finns det fyra svarsalternativ, A B C D, och man väljer det svar man tror är rätt på dosan. Ett klingande ljud låter om man har rätt och ett burrande ljud låter om man har fel.

Eftesom jag älskar frågesport så har jag spelat "På Spåret" rätt mycket den senaste tiden. Så nu präglar denna frågesportsbok mitt liv.
Jag tänker hela tiden i A B C D-svarsalternativ.
Antingen är det en röst i mitt huvud som ställer en fråga och ger mig de fyra svarsalternativen:
Vad ska du äta till lunch i dag? A. Sushi. B. Pizza. C. Lasagne. D. Sallad.

Eller så är det jag som ställer frågan och ger svarsalternativen till min omgivning, oftast till min flickvän Sofia.
Ungefär såhär:
Jag: Sofia, vad ska vi göra idag? A. Shoppa. B. Titta på Sex and the City. C. Ha hemma-spa. eller D. Titta på fotboll och dricka öl?
Sofia: B. titta på sex and the city.
Jag: BRRRR! Fel! Rätt svar ska vara D – titta på fotboll och dricka öl!

Vart är jag på väg?Grymt sa grisen!

Jag har tänkt på det här med negativa ord som blivit positiva. Ett tydligt exempel på detta är ordet grym/grymt.
Grymhet är ju något hemskt, men i dag används ordet grym mest i positiv benämning. Jag är grym på att cykla betyder ju att jag är jätteduktig på att cykla. Zlatan är grym betyder att Zlatan är jättebra.
Men om jag skulle säga att Hitler var grym så skulle jag förmodligen bli lynchad, även fast Hitler faktiskt var en grymhetens man.
Sedan använder man också ordet grymt istället för väldigt. Jag är grymt hungrig betyder ju att jag är väldigt hungrig.
Jag använder faktiskt ordet grymt varje dag. Det är en sådan skön kraft i ordet, säger jag att jag är grymt hungrig så förstår man att jag faktiskt är näst intill utsvulten.
Och sen säger ju grisen grymt också, så eftersom jag använder ordet grymt så ofta kan man ju säga att jag grymtar. Eller?
På tal om grisar som grymtar, eller är det grymtar som grisar? Grisar är i alla fall grymma, på ett bra sätt, fast det där på Uppdrag granskning om hur människor behandlar grisar var ju fruktansvärt grymt.

Och sen det här med iPad, det har ju varit på tapeten den senaste tiden, men jag tror att det är en fluga.

RSS 2.0