Konst(igt)

Konst. Vad är konst?
Jag var på moderna museet i helgen. Jag måste erkänna att det inte var riktigt vad jag hade förväntat mig. De två stora utställningarna Play och den japanska utställningen Tabaimo var inte mer än en skärm med någon slags dokumentärfilm. Inget mer. Alla besökare letade och tittade runt varje hörn i hopp om att de två aktuella utställningarna skulle vara lite mer än bara en film. Bara lite mer. Men tyvärr.
Som tur är bjuder moderna museet på mer än två fjuttiga utställningar. De har en mängd rum fyllda med modern konst. Postmodernisitisk konst. Mycket naket, och mycket blek hud, ibland naket med en fisk på magen, eller en slibbig ål mellan skinkorna. Konst som sagt!
Men sen finns Andy Warhol som spelar i en klass för sig. Det är konst.
Sen finns Paul McCarthy med sin ketchup-konst. Jag vet inte om jag skulle kalla det vardagsrumskonst. Men det kanske skulle passa i hallen?


Paul McCarthy

Nu ska jag hälla ut en liter Barbeque-sås i sovrummet. Konst!

Kommentarer
Postat av: Anna

Gört. Hörde du inte om examensarbetet någon gjorde på konstfack. Trashade en tunnelbanevagn och gjorde en film om det. Fick böta 100000. Lite ovärt kanske.

2009-02-15 @ 18:31:22
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Camensky

Livin' the dream!

2009-02-15 @ 19:52:10
URL: http://www.camensky.se/blog/
Postat av: Anna

Jag hoppas verkligen inte att han fick bra betyg. Det hoppas nog inte konstfack heller efter all uppståndelse. Andy Warhol är fin, brukade alltid välja honom när vi hade bild i skolan. Men det är en annan historia. Jag skickade ett paket till dig igår förresten. Som ett litet tack-för-skivan-här-får-du-något-jag-gjort-paket.

2009-02-16 @ 09:17:34
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Anna

Hahaha, jaa! du kanske ska vänta och se vad som är i ditt paket först.. hehe.

2009-02-16 @ 11:12:03
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Anna

Jaså det tror du. Du får allt vänta och se.. Men för din skull hoppas jag inte att det är en pärlplatta, för senast jag gjorde en sån var jag typ 6 år och ja. När man är 6 bast är man inte jätteduktig på någonting egentligen. Om man inte är ett underbarn då. Men det är jag inte.

2009-02-16 @ 11:24:32
URL: http://kvinnan.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0