Dubbelmoral

Triss! Three of a kind. I går skrapade jag en trisslott. Jag vann inget, eller egentligen vann jag ingenting två gånger. Hur nu det går ihop? Är det det som är dubbel olycka? Men det är nästan så att man blir lite glad när man skrapar "gångerrutan" och får x2, trots att man inte vann något. Två är ju alltid bättre än ett. Eller är det alltid bättre med två? Det är ju till exempel bättre att få en P-böter än två. Två pungsparkar är ju värre än en pungspark. Ja, två kanske inte alltid är det bästa.
Tänk om man fick tre av till exempel -25 kr. Man fick betala istället. Eller om man lyckas komma till nyhetsmorgon en lördag och får ska skrapa fram hur mycket man ska betala i månaden i x antal år. Det skulle helt klart ge det lite extra spänning. Du ska betala 20 tusen i månaden i 15 år! Vilken otur, hur ska du få tag i pengarna?...

Det skulle kännas som att få en bandit i sällskapsspelet "Jakten på den försvunna diamanten". Attans!


Dubbel lycka!

Kommentarer
Postat av: Anna

Det hade då varit något. Man kanske skulle kunna göra så på skattebrottslingar eller något. För ingen normal människa hade ju ställt upp på det där. Även om det hade blivit bra tv..

2009-04-20 @ 12:27:37
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: Lammet

Tre ord är allt som behövs...

2009-04-20 @ 12:32:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0