Gräddfil!

Jag körde en liten facebook-runda tidigare i dag. Kollade på bilder som folk lagt upp. När jag kikat en stund så halkade jag in på en halvkompis bror. Jag blev smått förvånad! Förvånad över vadå? undrar ni. Jo, jag blev förvånad över hans och hans kompisars klädstil. Inte förvånad som i Jäklar vad snyggt de klär sig utan mer som hur menade de nu? och vänta nu, jobbar de på wall street?.

Jag är inte den som är den, eller vafan, jo, jag är fan den som är den! Nu kör vi!

Pojkarna som förvånade mig jobbar såklart inte på wall street. Men de klär sig som om de gjorde det. Då menar jag inte som en wall street-kille klär sig till vardags utan hur en wall street-kille klär sig till en tillställning eller till ett större kvälls-event med firman.
I stället för att dra allt det där med wall street hade jag lika gärna kunna skriva att de klär sig som en snobbar. Kort och gott. Men det är så tråkigt.
Stilen är egentligen ingen egen stil. Och det handlar inte om att folk ska behöva se att de bär dyra märkeskläder. Alltså det behöver inte vara ett blaffigt J.Lindeberg märke på bröstet eller en brave heart-sköld på skärpet som det står TIGER på. Däremot ska det andas lyx, status och kvalité. Just kvalité är ett av dessa pojkars huvudargument till varför de lägger ner större delen av lönen (från ICA) på svindyra kashmirtröjor (de är ju så mjuka) och 3000-kronors byxor (perfekt passform kostar pengar). De bor som många andra (läs: undertecknad) i ett radhus hemma hos mamma och pappa. Dessa pojkar är egentligen vanliga medelklassungar, men som så att säga "vill någonstans". De vill synas. Vara lite bättre än dig. Kunna kalla vanligt folk för lodisar och komma in på arenan där gräddan, the sour cream, finns.
Pengar är nyckeln till framgång. Så länge framgång betyder att man kan nicka till dörrvakten och smita förbi kön på White room, larran, hell's och the village.
Tydligen finns det något som kallas för Rundan! inom denna krets. En vanlig krogrunda? Åh, nej. Rundan är krogrundan för dem som är gräddfilen på tacosen, ingen djävla vanlig köttfärs.
Rundan börjar på larran, går vidare till white, sen spyan (eller om det var tvärtom) och som kaffe på maten avlutar de på femstället Hell's. Observera förkortningarna!
Jag vet inte riktigt vad som är tjusningen i detta rännande mellan ställena. Jag kan tänka mig att det handlar om att visa upp sin solariebruna nuna och förmedla att: jag är någon! Sen kanske det är känslan av att få gå förbi kön/massan som ger någon slags adrenalinkick. Vissa hoppar bungyjump, andra fallskärm och dessa pojkar får sin kick genom att vara tjenis med vakterna på stureplan.

Nu tillbaka till kläderna. Som sagt dyrt och bra kvalité. Kavaj ska bäras till allt. Gärna ha en liten, men ack så dyr, sidennäsduk nerstoppad i bröstfickan. Det finns säkert regler om hur den ska vikas eller skrynklas i bröstfickan. Är det kallt  ska man ha skinnhandskar med farthål(?) på händerna och gärna en sjal (Ej palestinasjal) i någon av de mer feminina färgerna. Att man ska se ut som en vaxdocka från Madame Tussaud's är tydligen också en trend inom denna krets. Glöm inte att varken t-shirts eller kalsonger från komma från h&m eller top man. Däremot är det tillåtet med intersport/stadium-strumpor.

Kommentarer
Postat av: Anna

Hahaha!

Det där med strumporna var något nytt. Trodde de skulle gå i någon liknande färg som sjalen.

2009-04-27 @ 11:39:46
URL: http://kvinnan.blogspot.com
Postat av: kräm

ja det kommer kännas lite finare tror jag, sköna sköndal ja! Vad härligt, jag tycker det är kul när det går bra för andra, speciellt gnaget, väldigt härligt.



Ja det där var minst sagt fläskigt! But I like it! Ju fläskigare desto bättre när det gäller sånt här. Betyder det att jag måste slänga alla min JL-tröjor om jag ska hänga med dem grabbarna?

2009-04-27 @ 13:26:33
URL: http://erikssoonn.blogg.se/
Postat av: Elli

haha! SKÖÖÖn...

2009-04-27 @ 19:21:01
Postat av: julia

the sour cream. haha

2009-04-28 @ 10:02:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0