Allt och lite till

Jag har märkt av ett nytt slags syndrom, framför allt i Stockholm. Jag tänkte kalla det Stockholmssyndromet, men upptäckte att det är ett syndrom där kidnappningsoffer utvecklar en relation till kidnapparen eller kidnapparna. Det är tydligen ganska vanligt. Begreppet är taget från Norrmalmstorgsdramat 1973 med den berömde boven Clark Olofsson som huvudperson och gisslantagare.

Men mitt syndrom är har inget med kidnappare att göra. Nej, det är ett prestationssyndrom. Att vara man i dag är svårare än någonsin. Det är inte på samma sätt lika fysiskt jobbigt idag som det var att vara rallare eller skogshuggare förr i tiden. Men idag gäller det att ligga på topp - jämt och i allt. Det räcker inte att vara bra på en sak. Nej, man ska vara bra på allt, och lite till.

Prio ett! Du ska vara skön! Socialt trevlig (alla du träffar ska gilla dig direkt) och ha en skön stil (det ska vara stajlat men ändå se ut som om du tog på dig det första bästa som fanns till hands. Det ska absolut inte vara något som någon annan har).

Att vara snygg! Hör lite ihop med klädstilen, det gäller att ha en trendig kalufs samtidigt som det ser ut som en morgonfrilla. Du ska ha fin och slät hy utan att använda några krämer eller andra ansiktsprodukter. Du ska alltid lukta gott. Helst ska ditt svett lukta gott. Du extraknäcker som modell, men det är inget du skyltar med.

Aktiviteter! Självklart är du bra på att åka skidor eller snowboard. Och då pratar vi inte om att man kan åka. Nej, man är nästan redo att inta den alpina världscupen eller köra bigjump á la Ingemar Backman. Till detta har man splitterny utrustning. Burton-bräda om du åker snowboard eller Blizzard Magnum 8.1-skidor. Du har superdupersnygga skidkläder. Du är inte bara bra, du ser bra ut också, eller tvärt om kanske! Du har stuga i Åre men åker ändå till alperna varje år. Förra året var det St. Anton, men i år blir det fan Colorado.

Du spelar golf också. Du är precis snäppet för dålig för att vara med på touren. Attans, men vafan, du spelar ju ändå bara för att ha roligt.

Till detta har man spelat TV-pucken samt vunnit Gothia cup med BP som 16-åring. Varför det inte blev karriär inom fotboll eller hockey? Knäna!

Du är rik trots att du studerar och har en Christian Bale-kropp fast du knappt tränar och dricker sprit varje helg, inklusive varannan onsdag.

Till allt detta har du (snart) ett jävligt roligt och välbetalt jobb, samt att du kan spela gitarr som en jävla spansk konsertgitarrist.

Du är alltid välkommen till alla klubbar och uteställen. Det är till och med så att vakterna känner igen dig, så du kommer in vart du vill oavsett om du står på listan eller ej.

Det är lite samma sak som att man ska ha båt, sommarstuga samt hus i Thailand fast man har en Gert Wingårdh-kåk tre meter från vattnet. Eller ska och ska, många har det. Det är idealet.

Denna beskrivna person är inte bara ett ideal. Han finns. Och det är detta alla ska sträva efter. Man ska helt enkelt vara bra på allt och lite till...

Kommentarer
Postat av: kräm

oj, har du läst min senaste kontaktannons viktor? nej men seriöst så är det kul att kunna vara en inspiration bara med min personlighet!

2008-12-01 @ 01:01:50
URL: http://erikssoonn.blogg.se/
Postat av: Loisa

Låter nästan som någon jag känner. Nämner inga namn ! Men bara nästan...

2008-12-02 @ 08:52:38
URL: http://tussig.blogg.se/
Postat av: Lina

Perfekt är lika med tråkigt. Usch.

2008-12-02 @ 15:20:56
URL: http://enheligko.blogg.se/
Postat av: Lina

Perfekt är lika med tråkigt. Usch.

2008-12-02 @ 15:21:38
URL: http://enheligko.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0