IKEA



Det är dags nu.

Älskling är du klar? Jag går ut och kör fram bilen så länge.

Äntligen är dagen som hela familjen har längtat efter här. Det är dagen då volvon rullar ut ur garaget. Den är nytvättad, waxad, rutorna är så rena att det ser ut som om de är nervevade. Det är en speciellt dag. Det är dags att åka till IKEA.

I med ettan och så bär det av. Efter ett tag syns flaggorna och ett stort blått hus tynar fram i horisonten. The place on earth. Nu gäller det att hitta en parkering, nära ska det vara, men inte för nära, man vill inte få lacken skadad av att nån ovarsam ungjävel som slår upp bildörren i vår volvo. Men som tur är finns det familjeparkering, lite bredare och perfekt när man ska lasta in.

- Pappa, pappa, jag vill köra.
- Nej, pappa kör vagnen. Nej, du ska inte sitta i vagnen, den är till för att lasta saker på. Inget annat.
Det är en fröjd att spänna de blåa eller gula påsarna mellan handtagen på kundvagnen. Det är nu resan början, resan som är bättre en SJ:s inre resa.


Skohorn 10 kr! Vi tar tre, det går alltid åt. De finns ju i så många roliga och galna färger. Älskling, är du snäll och tar ett måttband och papper och penna, vi måste ju se så att den nya byrån passar i hallen. Sen ska man ju ha en ny hylla också. Gång 10 hylla 8. Fick du med det?


Oj vad tiden går fort när man har roligt. Vi har ju bara gått igenom sov och förvaringsdelen. Dagens lunch: Köttbullar och potatis, brunsås och lingonsylt. Oj så gott, och billigt!


Sen fortsätter resan. Nytt skrivbord, en bäddmadrass till gästrummet, det gäller att provligga så den inte är för hård och inte för mjuk, det är inte bra för ryggen om den är för mjuk. En badrumsmatta och sen kanske lite grönt också. Åh vilken fin lampa, skulle inte den passa bra i köket?

När allt är hämtat från tag-själv-lagret så är det bara att ställa sig i kön och lasta på det sista innan man betalar; 30-pack vämeljus, trägaljar, påsklämmor och några plastlådor. Fram med IKEA family kortet! Då var det klart. Men du, ska vi inta ta en korv innan vi far hem? Wienerkorv 5 kr, två var, och pizzaslice till barnen.



Nästa helg ska pappa bygga en veranda, då bär det av till Bauhaus. De har ju öppnat en Bauhaus drive-in i Länna, så jädrans enkelt och smidigt!

En dag blir vi alla ikea-pappor i volvo kombi. This is the Swedish folkhem.

Kommentarer
Postat av: Camensky

Frågan är; är det egentligen så farligt?

2008-11-21 @ 02:39:42
URL: http://www.camensky.se/blog/
Postat av: Andy

Jag mår illa av sådant beteende det är så jävla äckligt fyfan.. glöm inte att fylla i att hela semestern går ut på att jobba hårdare på att bygga nåt än man gjorde när man är på jobbet. folk är sjuka i huvudet tamigfan

2008-11-21 @ 14:37:37
Postat av: eight

längtar du vic? jag är ju nästan där, dock icket så händig att jag gör det själv.

ser att det pågår slitningar bland läsarna, men vad händer med bandet när camensky föredrar volvo, villa och vovve framför drugs, sex and rock ´n roll?!

2008-11-21 @ 16:28:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0