Nyburgare med extra ost

Känner ni till gynnsamhetsprincipen? Ni som läst Alkemisten av Paulo Coelho gör det antagligen. Han för ett jävligt intressant resonemang om just den principen, eller för att tala klarspråk: nybörjartur.

Många tror på gud, andra ber till Allah, många i öst strävar efter att komma till Nirvana.

Att tro på ödet är ett alternativ. Det är här Coelhos resonemang kommer in. Han menar att nybörjartur, gynnsamhetsprincipen, finns till för att livet vill att du ska följa ditt levnadsöde. Du ska fortsätta med något. Det här kan man ju tolka lite som man vill. Men nybörjartur är något som ska få dig att fortsätta med aktivitet. Första gången jag kastade en basketboll mot korgen, den satt, jag började på basket (sen var jag jävligt lång också men det behöver vi inte blanda in i detta). Varje gång jag är på casino och spelar på roulette, jag satsar alltid rött först, vad blir det? Rött såklart! Här vill levnadsödet att jag ska fortsätta, sen är det upp till mig att fortsätta eller inte. Kan man inte avgöra själv när man ska sluta eller fortsätta så får man leta efter tecken, enligt Coelho. Som nu, jag tänkte ta en bit choklad från min nyinköpta chokladkaka som jag lagt i kylen. På grund av kylan i kylskåpet var det omöjligt att utan slägga bryta en bit choklad, och tanken att lägga chokladkakan på spåret utanför min tillfälliga lägenhet kändes lite "walk on the wild side". Alltså, jag skulle inte ha någon choklad, skulle jag trotsa detta livstecken skulle jag antagligen vakna upp med en gigantisk, ja nästan abnorm finne på nästippen. Det är ödet som avgör.

Smaka på detta citat ur Alkemisten:

"När du vill någonting verkar hela universum för att du ska kunna uppnå det", det är gynnsamhetsprincipen eller nybörjartur (Enligt Coelho och nu även enligt mig).

Jävlar vad jag snöar in mig på detta, kanske totalt obegripligt. Jag kanske har fattat hela principen fel, men som sagt man får ju tolka det lite som man vill. Nu ska jag leta efter ett tecken som säger att jag ska gå och lägga mig, men om mitt livsöde är att vara vaken så att jag är trött i morgon kanske det har en mening.

Kommentarer
Postat av: eight

vic, det är så mkt lättarae att tro på gynsamhetsprincipen om det går bra i livet och när man har sina "ups". för tillfället befinner jag mig själv i ett rus av lycka utan dess like. detta gör mig givetvis till en mer levnadsglad människa och kan ta åt mig av sådana saker som gynsamhetsprincipen och tron på att det finns ett öde åt alla människor. för när det går dåligt så vill man ju inte tro att detta är ödet just för mig och gör allt för att få komma ur den perioden och på så vis jobbar sig uppåt. detta ger på så vis en egen kraft åt den ensamme och ett eget val att skapa sitt eget öde?! (ursäkta mina osammanhängande meningsuppbyggnader men jag är väldigt trött nu och väljer att lägga mig för att på så vis
vakna något piggare imorgon.) tjing

2008-05-27 @ 00:01:21
Postat av: Karrekanin

ha, många intressanta tankar där. Snygg kommentar, tog mig, tre, ja kanske fyra gånger att inse att ALLT rimmade ! Kika in hos mig...

Mamma har hört rykten (från mig) om att ni spelar bob dylan den 30/8 då hon ska ha 50 års fest, jag sa att mot en handpeng är ingenting omöjligt. Är ni bokningsbara?

2008-05-28 @ 00:10:25
Postat av: Tanja

Jag har en ny bok till dig! / Puss

2008-06-02 @ 14:56:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0