I-landsproblem (uppföljaren till "min första bloggroman")

Tittar på klassiska fotbollsmatcher, Portugal-England EM 2000, på TV4sport. Härlig match. Vet inte om det är matchen eller ensamheten som gör att fingrarna knappar lika fort på tangenterna som Martin Mutumba gör överstegsfinter? Kom att tänka på I-landsproblem. Tror det var Hipp Hipp! som myntade det uttrycket med deras roliga sketcher. 

Det är roligt med I-landsproblem. Det är inget fel att ha dem. Vem går och tänker på fattigdom och allt elände i världen VARJE dag? Om någon gör det så är den personen en väldigt fin människa.

I-landsproblem är som nyheter. Handgemänget utanför pressbyrån i Tyresö Centrum är mer "nyhet" än en politisk konflikt i Djibouti. Ja, ungefär så är det. Ju närmare oss saker och ting sker desto mer intressant är det. Alltså är I-landsproblem värre än att inte ha mat för dagen eller inget tak över huvudet. Trist men sant. 
  • När någon ställt in ett nästintill tomt mjölkpaket. Åh, nä, ska jag äta flingorna med vatten eller?
  • När man glömt fälla ner toalettsitsen när man ska sätta sig, burr vad kallt och otäckt.
  • När man sätter sig på bussen och ska slå på sin Ipod för att avnjuta lite färdmusik så upptäcker man att batterierna är slut. En bussresa utan musik är värre än att bli våldtagen på San Pedro fängelset i La Paz i Bolivia.
  • Reklam mitt under pågående hockeymatch. En enorm suck, är livet värt att leva?
  • Att man försent upptäcker att man missat en skäggtuss på hakan när man rakat sig. Man måste på olika, helst någorlunda normala, sätt dölja denna katastrof  under dagen.
  • Att msn, just i skrivandets stund, inte fungerar. Men vafan, är det värre än jordbävningarna i Sichuanprovinsen? Näe. Tänk globlat. Tänk Global Fussball.

Kommentarer
Postat av: Monica

Lillen, du tänker för mycket. Blir du verkligen irriterad över de sakerna? Oj, då borde livet vara jobbigt att leva. Haha, jag ska kika extra noga efter en skäggtuss nästa gång vi ses. Om du inte har helskägg. Vem vet, Sundsvall kanske förvandlar dig helt. Till en vilde eller något. Grr, det skulle Sofia gilla?

2008-05-18 @ 23:30:19
URL: http://monica.blogg.se
Postat av: Blåtiran

Eller när det enda pålägget man har hemma visar sig vara alltför gammalt för att fortfarande befinna sig i kylskåpet. I hate...

Din svarta besträngade vän är i goda händer!

2008-05-19 @ 08:53:32
Postat av: eight

lången, du utvecklas. i-landsproblem är något vi har för många av. hej då

2008-05-19 @ 10:29:33
Postat av: Anonym

En människa som bara tänker på de verkliga problemen varje dag är väl inte en fin människa? En fin människa GÖR väl ändå saker åt i-landsproblemen? Eller kommer man till himlen om man bara tänker på stackars människor?

2008-05-19 @ 22:02:39
Postat av: Camensky

Grymt...! Grymt!

2008-05-30 @ 19:53:12
URL: http://www.camensky.se/blog/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0